Una dintre cele mai delicioase rețete vechi pentru copii/bebeluși, va fi în mod cert pe placul micuțului tău

Budinca de tăiței este ușor de preparat și poate fi o gustare delicioasă și pentru restul familiei.Poate fi servită în diferite moduri celui mic. Este delicioasă atât caldă cât și rece când va putea fi secționată perfect, exact ca o prăjitură.

Budinca de tăiței cu vanilie – Mod de preparare

Pentru a prepara delicioasa budincă de tăiței ai nevoie de :

-250 ml lapte

-100 gr tăiței cu ou ( preferabil făcuți în casă);

-50 gr zahăr sau două linguri miere dacă îi oferi acest ingredient copilului tău;

-1 ou;

-1/2 zahăr vanilat;

-10gr unt;

-3 gr sare.

Pentru sosul de vanilie : lapte 125 ml, zahăr 50 g, ou 1 buc, vanilie 1/8 baton (zah; vanilat 1 plic), zeamă de lămâie 1 linguriţă.

Tăiţeii se pun la fiert în lapte. Când sunt aproape fierţi, se adaugă zahăr vanilat şi se mai lasă pe foc, până scade tot lichidul. Când tăiţeii s-au răcit, ; adaugă gălbenuşurile, frecate cu sare, apoi albuşurile bătute spumă. Compoziţi bine omogenizată, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi presărată cu zahăr tos. Se pune în cuptorul încălzit în prealabil şi se ţine 30-35 min, la foc potrivit, apoi se lasă se răcească şi se taie în pătrate sau romburi.

Se serveşte cu sos de vanilie, care se prepară astfel: se fierbe laptele cu vanilia (zahărul vanilat). Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se adaugă laptele răcorit şi se amestecă pe foc mic, până capătă consistenţă de sos. Se pune zeama de lămâie şi se amestecă din nou.

Budinca de tăiței poate fi servită și copiilor mai mari, alături de înghețată vara,sau de dulceață. De altfel, poate fi îmbunătățită cu ciocolată sau orice altă aromă preferată.

Tăițeii pe care îi oferiți bebelușului în supe sau aceste tipuri de budinci se pot prepara în casă ușor. Dintr-un singur ou și 100 grame de făină obțineți un aluat ideal pentru aceștia. Întindeți din el o foaie pe care o rulați. Tăiați apoi secțiuni subțiri, iar astfel, tăițeii sunt gata de a fi adăugați în preparate.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.