Una dintre cele mai sănătoase mese destinate bebelușului tău sunt cele care au la bază brânza de vaci

Laptele de vacă oferit ca atare copilului este tot mai des contraindicat de către medici. În schimb, îi poți oferi micuțului tău o altă variantă de a beneficia de calciu și nutrienți, prin brânza de vaci.

Dacă în zilele noastre nu mai este atât de „la modă” să-i prepari bebelușului brânzica de vaci, ci mai degrabă un piure de fructe gata cumpărat, cu siguranță mamele și bunicile sau străbunicile nu vedeau așa lucrurile.

Brânza de vaci era unul dintre primele alimente pe care bebelușul le experimenta atunci când începea să guste mâncarea. Sănătoasă, bogată în calciu și grăsimi sănătoase și proteine acesta este mai mult decât hrănitoare.

O poți repara bebelușului tău rapid, având la dispoziție trei moduri în acest sens.

Brânză de vaci cu iaurt

Lapte 1 I, iaurt 30 g (2 linguri)

Calorii: 100/100 g

Laptele, fiert şi răcit la 37°C, se însămânţează cu iaurt, se amestecă şi se pune la prins într-o oală smălţuită. După aceea, se pune la foc slab într-un alt vas cu apă fierbinte, pentru a se forma cheaguri mari. Se strecoară printr-un tifon şi se lasă la scurs.

Calorii: 100/100 g.

Brânză de vaci preparată cu calciu lactic dietetic

Lapte 1 I, calciu lactic dietetic 7-8 tablete

În laptele fierbinte se pun tabletele de calciu lactic, pisate şi dizolvate anterior într-o cantitate mai mică de lapte. Se lasă să se răcească şi, după ce s-a produs coagularea, se strecoară prin tifon.

Calorii: 100/100 g

Brânză de vaci cu zeamă de lămâie

Lapte 500 ml, zeamă de lămâie 6-8 linguriţe.

în laptele fierbinte se adaugă sucul de lămâie. Se lasă să se răcească.

Moduri în care o poți integra în mesele bebelușului

Brânzica de vaci poate fi inclusă în oricare dintre mesele principale ale zilei. La mic dejun o poți asocia cu avocado, ou fiert. De altfel la prânz alături de legume la cuptor sau pastele bebelușului ( varianta pastelor mici).

De altfel și în cazul cinei ca atare alături de un piure de legume. Totodată, brânza de vaci este o variantă ideală de gustare. Alături de biscuiți fără zahăr rași sau de un fruct pasat.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.