Motivul pentru nu vin recenzorii în anumite județe

Marți, 31 mai, trebuia să fie ziua în care începea recensământul 2022 pe teren, în întreaga țară, dar procesul de recenzare a fost amânat în mai multe zone. Se pare că anumite probleme legate de logistică și tehnică sunt motivul pentru care recenzorii nu vor bate la ușa oamenilor din anumite localități, în aceste zile.

Locuitorii României care nu s-au autorecenzat sau nu au făcut-o corect urmau să fie vizați de recenzarea pe teren începând de ieri, dar acest lucru nu s-a întâmplat în toată țara. Recensământul 2022 au fost amânat în mai multe localități și județe.

Recensământul 2022 pe teren a fost amânat în mai multe zone din România

Motivele pentru care a fost amânat întregul proces sunt de natură logistică și tehnică. Spre exemplu, în unele comune din Călărași nu au ajuns încă tabletele, iar în alte județe nu s-a făcut încă sincronizarea tabletelor cu STS, fiind programată pentru ziua de vineri, conform informațiilor furnizate de  digi24.ro.

Marți, Institutul Naţional de Statistică (INS) anunța că pe 31 mai 2022 va începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă. INS a mai transmis că aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat până la finalul lunii mai.

Sursa: Social Media

Călărași, Giurgiu sau Ilfov sunt trei dintre județele în care recenzarea pe teren a fost amânată din motive tehnice. Astfel, în localitatea Frăsinet din Călărași, tabletele în care recenzorii stochează informațiile oamenilor au ajuns abia marți. Totodată, la Vărăști, în Giurgiu, tabletele și legitimațiile au ajuns în posesia recenzorilor încă de săptămâna trecută, dar dispozitivele vor fi sincronizate cu sistemul STS abia vineri.

Ce presupune etapa de teren

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.