Dacă obișnuiți să aruncați zațul de cafea după ce vă beți cafeaua, vă înșelați! Acest reziduu poate fi reciclat și utilizat în diferite scopuri. Acest aliat al grădinii este ideal pentru îngrijirea și fertilizarea plantelor, dar nu numai. Zațul de cafea poate fi folosit și pentru întreținerea casei. Acestea fiind spuse, aflați ce se întâmplă dacă țineți zațul de cafea în pantofi peste noapte.

Benefică pentru plantele din grădină, zațul de cafea poate fi folosit și pentru întreținerea casei și rezolvarea anumitor probleme cotidiene. Iată de ce ar trebui să vă puneți zaț de cafea în pantofi.

Ce rost are să ții zațul de cafea în pantofi?

Atunci când picioarele noastre sunt închise în pantofi în timpul zilei, ele transpiră. Transpirația nu miroase rău în sine, dar dacă nu este ventilată, aceasta va rămâne macerată în pantofi și va atrage bacteriile. Acest lucru duce la apariția unor mirosuri neplăcute. Pentru a scăpa de această problemă enervantă, un singur ingredient este suficient. Este vorba de zaț de cafea.

Sursa: Social media

Zațul de cafea este un dezodorizant natural care este eficient în eliminarea mirosurilor neplăcute din diverse spații închise din casă, cum ar fi frigiderul și dulapurile. Acest produs natural și economic poate fi folosit și pentru a vă deodoriza pantofii mirositori.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu presărați zațul de cafea pe un prosop de hârtie, așezat în interiorul pantofilor. Acoperiți apoi zațul de cafea cu un alt prosop de hârtie și lăsați-l peste noapte. A doua zi, îndepărtați zațul de cafea de pe pantofi.

Rețineți că, înainte de a folosi zațul de cafea, este important să îl uscați bine. Puteți face acest lucru golind filtrul care conține zațul de cafea pe o tavă, asigurându-vă că reziduurile de cafea sunt împrăștiate și distanțate pentru a accelera uscarea lor. Puteți pune zațul de cafea la soare, atunci când clima o permite. Cu toate acestea, iarna, acest lucru poate dura câteva ore.

Ce alte sfaturi mai există pentru dezodorizarea pantofilor?

Pe lângă zațul de cafea, există și alte produse naturale care pot fi folosite pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de pe pantofi.

Bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza pantofii

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural cunoscut pentru proprietățile sale deodorante. Este, de fapt, foarte eficient în neutralizarea mirosurilor neplăcute din casă.Presărați o lingură din acest produs pe tălpile pantofilor și lăsați-l să acționeze peste noapte. Pe lângă faptul că elimină mirosurile neplăcute, bicarbonatul de sodiu poate elimina și excesul de umiditate din interiorul pantofilor.