Doar profesioniștii au soluția!

Cititul, scrisul și număratul. Aceștia sunt cei trei piloni ai educației de bază pe care i-am învățat la școală. Dar cum rămâne cu cunoștințele tale matematice? Crezi că mai ai reflexele potrivite? Mai ești bun la aritmetică mentală? Aveți un simț al logicii și al deducției? Vei afla încercând să rezolvi această secvență logică studiată la școală!

Poți să rezolvi această secvență logică?

Dacă vă plac numerele, ar trebui să vă placă această provocare. Vă vom duce înapoi în școala generală: acest test vă va permite să vă verificați abilitățile de matematică și să vedeți dacă memoria voastră este încă bună!

Obiectivul tău este simplu: trebuie să găsești logica dintre numere pentru a determina numărul final. Poți rezolva acest puzzle cu ușurință? Aceasta nu este o problemă foarte complexă, ci o secvență logică obișnuită, accesibilă elevilor de nivel gimnazial.

Cu toate acestea, necesită o bună concentrare și o anumită cunoaștere a subiectului. Depinde de dumneavoastră să vă folosiți memoria și abilitățile de deducție. Această provocare necesită, într-adevăr, o anumită cantitate de gândire, o minte ascuțită și un calcul mental destul de ascuțit.

După cum puteți vedea, în imaginea de mai jos, există o secvență de numere: 18, 10, 6 și 4.  Care credeți că este numărul lipsă la sfârșit?

Sursa: Social media

Nu, nu există mai multe posibilități. Există doar unul singur. Depinde de tine să-ți dai seama ce logică să urmezi și ce operație mentală să efectuezi. Mult noroc!

Ați reușit să înțelegeți această ecuație matematică? Nu este atât de simplu, dar dacă vă gândiți suficient de mult, veți putea găsi logica dintre numerele existente. Aceasta este singura modalitate de a ajunge la rezultatul final. Dacă ai reușit să rezolvi problema cu ajutorul abilităților tale deductive, felicitări!

Dacă tot nu găsești răspunsul corect sau dacă ești încă nesigur, consultă răspunsul detaliat de mai jos!

Rezolvarea secvenței logice

Răspunsul corect este 3. Vă vom explica de ce:

Între 18 și 10, există o diferență de 8.

Între 10 și 6, există o diferență de 4.

Între 6 și 4, există o diferență de 2.

Prin urmare, din punct de vedere logic, diferența este întotdeauna de jumătate în fiecare număr înaintea celuilalt. Cu alte cuvinte, diferența dintre numărul 4 și numărul care urmează va fi jumătate din 2, ceea ce înseamnă 1.

Acesta este motivul pentru care obținem numărul 3, deoarece diferența dintre 4 și 3 este 1.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.