Reclamă
Reclamă

Programul estival de transport ”Trenurile Soarelui” începe vineri noapte, punând la dispoziția turiștilor 30 de trenuri care vor asigura zilnic legături directe din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării până la începutul lunii septembrie, a anunțat CFR Călători.

În perioada 14/15 iunie – 7/8 septembrie, toate regiunile țării vor fi conectate cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc. Astfel, turiștii vor putea călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin conexiuni rapide din București Nord pe ruta București Nord – Constanța la intervale de 1-2 ore.

Timp de trei luni, vor circula 30 de trenuri directe – 15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente, dintre care 14 trenuri – 7 dus/7 întors – vor avea ca destinație Mangalia. În plus, 36 de trenuri – 18 dus/18 întors – vor face legătura între Capitală și litoral: 15 perechi din București Nord, 2 perechi din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Reclamă

Pentru călătoria spre Delta Dunării, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Durata călătoriei pe ruta București-Constanța este, în medie, de circa 2 ore și 20 minute. Toate trenurile InterRegio estivale vor avea vagoane clasă climatizate, dotate cu prize electrice, toalete ecologice și uși de acces intermediare semiautomate, majoritatea fiind modernizate în ultimii 14 ani. Trenurile cu parcurs lung vor avea și vagoane cușetă și vagoane de dormit.

Biletele pot fi achiziționate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte și Facilități. CFR Călători oferă reduceri de 10% din tariful de transport la achiziționarea unui bilet dus-întors, până la 10% reducere la cumpărarea cu anticipație și 25% reducere cu cardul TrenPlus. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 90% reducere la biletele pentru vagoanele de clasa a 2-a.

În perioada programului estival, turiștii aflați pe litoral pot călători între stațiuni cu trenurile Regio puse la dispoziție de CFR Călători. De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari orașe ale țării vor asigura legătura directă cu stațiunile de pe litoral, până la Mangalia.

CFR Călători recomandă planificarea din timp a călătoriei și achiziționarea biletelor cu anticipație de până la 30 de zile, fie online, fie din aplicația mobilă „CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” sau de la automatele de vânzare bilete din gări, casele de bilete, agențiile de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro