Pe data de 26 ianuarie 2024, România se pregătește pentru o zi de vreme variabilă, cu temperaturi oscilând între grade pozitive și negative. Vremea se menține rece, cu un aer tipic de iarnă în majoritatea regiunilor.

În Banat, la Timișoara, ne așteptăm la o zi cu maxime de 7°C, iar nopțile vor fi mai reci, cu minime de -1°C. Crișana, și în special Oradea, va avea temperaturi similare, cu maxime de 6°C și minime la pragul înghețului.

Maramureșul, reprezentat de Baia Mare, va avea o zi cu maxime de 3°C și minime ușor sub zero. În Transilvania, Cluj-Napoca și Sibiu vor avea maxime de 3°C și 4°C respectiv, cu minime apropiate de -2°C.

Mai spre sud, în Oltenia, Craiova se pregătește pentru o zi cu maxima de 1°C și o minimă de -3°C, în timp ce Târgu Jiu va avea temperaturi similare.

În Moldova, Suceava și Iași vor avea maxime de 3°C și 6°C, cu minime de -3°C și -2°C. Muntenia, cu orașe precum Ploiești și Târgoviște, se așteaptă la temperaturi maxime de 9°C și 6°C, și minime de -2°C și -1°C.

Dobrogea, cu Constanța și Tulcea, va avea o zi relativ mai caldă, cu maxime de 7°C și minime de -1°C.

În București, capitala țării, ziua de 26 ianuarie se anunță a fi una cu cer variabil și posibile precipitații, cu o maximă de 8°C și o minimă între -7°C și -3°C. Vântul va sufla moderat, aducând o senzație de rece amplificată.

Astfel, țara se confruntă cu o zi de iarnă autentică, cu variații de temperatură și condiții meteorologice în diversele sale regiuni.

Pentru weekend-ul 27-28 ianuarie 2024, se preconizează un episod intens de iarnă în România, ca rezultat al influenței unui ciclon polar. Această perioadă va aduce temperaturi scăzute, chiar și sub pragul de îngheț, cu minime ce pot atinge -10 sau chiar -15 grade Celsius în unele depresiuni. Este de așteptat ca ninsorile să acopere majoritatea regiunilor țării, iar în sud, condițiile de ceață și nori joși vor menține temperaturile la valori negative pe parcursul zilei. Regiunile vestice și litoralul vor înregistra temperaturi ușor pozitive​