Aceste alimente sunt ideale pentru a fi consumate în perioada postului, fiind cel puțin la fel de nutritive precum carnea

Perioada postului vine cu numeroase provocări pentru cei care aleg acest stil de viață. Deși unele persoane sunt convinse că nu ar putea urma postul, varietatea de alimente pe care le poți consuma fac acest lucru mai mult decât facil.

Printre produsele de pot care pot înlocui carnea cu succes se numără:

Fasolea roșie

Mulți nutriționiști sunt de părere că această proteină este mai sănătoasă și mult mai nutritivă decât carnea. Fasolea roșie se găsește pe piață la conservă fiind extrem de ușor de folosit. Aceasta se poate adăuga în salate, mâncare gătită sau poate fi consumată ca atare, din conservă. Gustul dulceag o face extrem de delicioasă chiar și pentru cei mici.

Ciupercile pleurotus

Cu siguranță dacă nu ai gustat până acum ciupercile pleurotus ar trebui să o faci. Preparate cu atenție, acestea pot avea chiar un ușor iz de carne. De asemenea, structura acestora după prepararea termică amintește de cea a cărnii.

Social media

Ciupercile pleurotus pot fi transformate în snițele, chiftele, rulade aperitiv. De altfel, veganii pregătesc ciorba de burtă falsă din ciuperci pleurotus.

Lintea

Chiar dacă nu este atât de des întâlnită în bucătăria românească, lintea este extrem de hrănitoare. Preparată cu îndemânare, aceasta poate fi extrem de deliciasă. Supa cremă de linte (200 ml) cu conține 18 grame de proteine. Astfel aceasta poate fi considerată cel puțin la fel de hrănitoare precum carnea.

Un secret din bucătăria profesională este asocierea ei cu coriandru proaspăt. Gustul final va fi unul absolut excepțional.

Soia sau laptele de soia

Nu multe persoane agrează soia, considerând că aceasta are un gust fad. Pentru a avea o aromă delicioasă, soia necesită timp și îndemânare în preparare. Astfel, acesta se înmoaie în prealabil în apă și se condimentează din plin cu ierburi.

Soia are de asemenea un conținut de proteine ridicat. Din același motiv, laptele de soia sau tofu sunt indicate consumului.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.