Iată câte cuvinte putem rosti într-un minut.

Probabil fiecare dintre noi avem un prieten care vorbește foarte mult. Însă, te-ai întrebat vreodată câte cuvinte vorbește un om normal pe minut? Dacă nu ești narator de cărți audio sau vorbitor public, atunci acest lucru s-ar putea să te intereseze.

În primul rând, acest lucru depinde de tipul de discurs pe care-l ții: o prezentare sau o conversație normală. Totuși, estimările de cuvinte rostite pe minut variază foarte mult. Dacă vorbești ocazional cu un prieten, atunci cuvintele vor fi undeva în jur de 100 și 130 pe minut. Potrivit oamenilor de știință, un discurs conversațional se va situa de obicei între 150 și 180 de cuvinte pe minut.

social media

Cât de multe cuvinte rostim într-un minut?

Chiar dacă vorbești foarte repede, sau normal, se estimează că un om obișnuit vorbește între 100 și 150 de cuvinte pe minut. În general, naratorii de cărți audio, comentatorii sportivi sau gazdele radio, vorbesc puțin mai repde decât ar vorbi în mod obișnuit. Și anume, aceștia vorbesc între 150-160 de cuvinte pe minut. Totuși, poate v-ați întrebat cam câte cuvinte poate rosti într-un minut un licitator. Ei bine, aceștia sunt categorizați într-o clasă aparte, înregistrând aproximativ 250 de cuvinte pe minut.

Mai mult decât atât, comentatorii care trebuie să țină pasul cu jucătorii de pe teren pot întrece cu ușurință cuvintele pe care le rostește un licitator în mai puțin de un minut.

Totuși, când vine vorba despre cel ma rapid vorbitor dintre toți, atunci Sean Shannon o face cel mai bine. Acesta deține recordul mondial pentru „cel mai rapid vorbitor” din lume. În anul 1995, Shannon a recitat discursul „A fi sau a nu fi” din Hamlet al lui Shakespeare în 23,8 secunde. Așadar, Shannon a vorbit undeva în jur de 655 de cuvinte pe minut. Impresionant, nu?

Totuși, atunci când vorbim despre cei care găzduiesc podcasturi, aceștia rostesc undeva între 150-200 de cuvinte pe minut.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.