Animale identice, însă cu denumiri diferite. Astfel foarte mulți au ajuns să se întrebe care este diferența din ei. Deși atât boul cât și taurul sunt aproape identici, există câteva elemente care fac diferența. Ambii sunt aduși pe lume de vacă, iar termenii de bou și taur reprezintă ambii același tip de animal. Diferența o fac atribuțiile pe care le au în gospodărie.

În timp ce sunt aproape identici, diferența este subtilă. Un bou este folosit și antrenat pentru diverse munci ale câmpului. Între timp, taurul este cel care se ocupă de reproducere. Chiar dacă provin dintr-o singură vacă, iată care sunt restul diferențelor.

Diferențele dintre un bou și un taur. Cu siguranță nici tu nu știai

Taurul și boul sunt unul și același, încă de mici. La vârsta de 10 luni, boul este considerat că a ajuns la maturitatea sexuală. Atunci el este castrat și folosit la muncile de zi cu zi. Coarnele rămân intacte, lucru care nu se întâmlâplă și la taur.

pixabay

Un bou este castrat pentru a-i fi redus apetitul sexual. Așa devine mai docil și mai puțin periculos.

Dacă vorbim despre taur însă, el este ținut special pentru reproducere. Nu este castrat, în schimb i se taie coarenele pentru a nu deveni periculos. În momentul în care este agresiv, cresc șansele să rănească persoane.

Curiozități despre tauri. Iată care sunt cele mai cunoscute

Primul și cel mai important aspect remarcat la tauri este că aceștia se deplasează destul de lent. Viteza maximă pe care o pot atinge este de 20 kilometri pe oră.

Un taur care nu a fost castrat primește denumirea de bou.

Vara se hrănesc cu iarba proaspătă de pe câmp. Când vine iarna, fânul devine principala lor sursă de hrană.

pixabay

După ce trec 15 luni de la naștere, taurul poate fi folosit pentru reproducere. Este bun pentru acest proces până la vârsta de 8 ani.

Cu toții am auzit de coride, luptele cu tauri. Ele se practică în special în Spania, dar și în sudul Franței și în Portugalia.