Cât costă acum un litru de carburant la benzinăriile din România.

Veste extrem de bună pentru șoferi, mai ales! După jumătate de an, prețul carburanților au început să scadă. Iată cât costă acum un litru de carburant, la stațiile de alimentare din București. 

În sfârșit sunt vești bune pentru toți românii care dețin mașini. După mai bine de jumătate de an în care au existat scumpiri în România, prețurile carburanților au scăzut considerabil. Iată cât costă acum un litru de motorină sau benzină, după ieftinire.

social media

Cât costă un litru de motorină sau benzină după ieftinire

La început, reducerea la carburanți a fost între 10 și 15 bani. În ultima lună, benzina și motorina s-au ieftinit cu apropae un lei pe litru. Așadar, acest lucru înseamnă că un plin de carburant este mai ieftin cu 50 de lei. Principalele explicații pentru ietinirea combustibililor sunt: ieftinirea barilului de petrol, dar și reducerea cererii.

Mai mult, analiștii spun că spre finalul anului, am putea avea un nou va de creșteri atunci când Europa va renunța la petrolul rusesc.

Prețul minim al benzinei a ajuns la 7,67 de lei pe litru, iar cel al motorinei este în prezent 8,31 de lei pe litru. Mai mult, prețul unui baril de petrol a ajuns acum la 99 de dolari, asta după ce la începutul lunii martie costa pe puțin 130 de dolari.

Când a avut loc ultima ieftinire a carburanților

Ultima ieftinire a carburanților a avut loc în luna iulie. La momentul respectiv, toți șoferii din România putea cumpăra benzina cu un preț mai mic de 8 lei pe litru. Mai mult, în București, mulți șoferi puteau cumpăra benzină și mai ieftină din anumite stații de carburanți.

Pe atunci, liderul pieței a luat decizia ca prețul carburanților să fie redus cu 4 bani pe litru. Astfel, în București, suma pe care trebuia să o plătești la pompă coborâse la 7,98 de lei pe litru, după ce reducerea de 50 de bani a fost aplicată.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.