Preotul Ioan Graur, parohul bisericii din pitorescul sat Mihuleni, raionul Șoldănești, a făcut un gest impresionant care rescrie regulile tradiționale ale bisericii.

Într-o lume unde totul are un preț, părintele Graur a hotărât să elimine complet taxele bisericești, punând accent pe valori spirituale, mai presus de cele materiale.

Preotul din Mihuleni care a Eliminat Taxele Bisericești pentru a Răspândi Harul

”Pentru mine, să săvârşesc slujbe este o datorie în fața Domnului, fără să fie vorba de bani sau de altceva. Eu sunt obligat, pentru că, mai apoi, voi răspunde pentru faptele mele. Fiecare om are nevoile sale: care are copii de întreținut, care bătrâni, bolnavi, care nu are loc de muncă sau alte griji, eu nu pot să-mi permit să le spun plătiți-mi pentru asta sau asta. Eu încerc cu puterile mele să fac totul. Acolo unde este taxă, nu mai este har”, declară părintele Graur, al cărui cuvânt rezonant reverberează cu o profundă sinceritate.

Această decizie vine în sprijinul celor nevoiași și subliniază o îngrijorare reală pentru binele comunității. Prin renunțarea la taxe, părintele Graur nu doar că oferă acces egal la serviciile religioase, dar și împărtășește un mesaj puternic despre importanța compasiunii și a ajutorului dezinteresat.

Din ce Întreține biserica

În plus, suma adunată din donații voluntare la evenimente speciale este folosită cu grijă pentru întreținerea și îmbunătățirea bisericii, care nu a văzut reparații majore de două decenii. Grație eforturilor părintelui și sprijinului comunității, inclusiv prieteni de peste hotare, biserica a fost renovată, redevenind un simbol al speranței și unității în satul Mihuleni.

Povestea preotului Ioan Graur este o inspirație, demonstrând că schimbarea în bine este posibilă atunci când inimile sunt deschise și când actele de binefacere primează asupra intereselor materiale. Acest gest de generozitate și umanitate redefinește rolul spiritualității în societatea modernă.