Află dacă e indicat să iei paracetamol fără a mânca înainte.

Cei mai mulți dintre noi vor simți nevoia să luăm paracetamol atunci când ne luptăm cu dureri de cap sau în momentul în care simțim că suntem pe punctul de a răci. Cu toate acestea, multe persoane se întreabă dacă pot lua paracetamol pe stomacul gol.

Ce spun experții în sănătate?

Medicii au confirmat că este sigur să luați paracetamol pe stomacul gol, dar este important să rețineți că acest lucru nu se poate face cu ibuprofen.

De fapt, în urma unui studiu realizat în anul 2015 s-a constatat că administrarea de paracetamol cu ​​alimente poate face de fapt analgezicul mai puțin eficient. Prin urmare, nu aveți motive de îngrijorare dacă ați luat paracetamol pe stomacul gol. Atât timp cât luați doza recomandată, este absolut în regulă ca paracetamolul să fie luat fără a mânca în prealabil.

Paracetamolul poate fi luat în siguranță pe stomacul gol, deoarece, spre deosebire de ibuprofen și aspirina, paracetamolul nu irită mucoasa stomacului

Deși paracetamolul este sigur de luat pe stomacul gol, analgezicele precum ibuprofenul și aspirina trebuie luate după masă.

Sursa: Social media

Doza recomandată de paracetamol zilnic

Doza recomandată în prezent este de a lua 1-2 comprimate de până la 4 ori pe zi. În același timp, doza trebuie calculată în funcție de vârstă și greutate.

De exemplu, se recomandă copiilor de 8-9 ani să ia 360-375 mg la fiecare 4-6 ore. Copiii de 12-15 ani pot lua 480-750 mg la fiecare 4-6 ore.

Depășirea dozei recomandate poate fi periculoasă. Supradozajul cu paracetamol este una dintre principalele cauze ale insuficienței hepatice.Dacă aveți vărsături sau dureri abdominale după ce ați luat medicamentul, trebuie să solicitați imediat ajutor medical.

De asemenea, nu ar trebui să luați niciodată paracetamol mai mult de 5 zile la rând. Excepție face situația în care medicul dumneavoastră v-a instruit în mod special să faceți acest lucru.

Paracetamolul poate fi utilizat pentru a calma durerea ușoară până la moderată și pentru a ajuta la reducerea temperaturii atunci când suferiți de febră.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.