Plajele din Grecia, Franța și Italia s-au deschis sâmbătă pentru primul week-end de la anunțul privind relaxarea, informează DailyMail.com

Sute de oameni s-au plimbat pe plaje, pentru a compensa timpul petrecut în case și pentru celebra sosirea uneia dintre primele unde de căldură ale anului.

500 de plaje s-au redeschis în Grecia

Peste 500 de plaje s-au redeschis în toată Grecia, după ce țara a încercat să găsească un echilibru între protejarea cetățenilor și reînvierea sectorului turistic care a fost grav afectat și de care mulți depind pentru a supraviețui.Pe măsură ce soarele a urcat sâmbătă pe cerul Atenei, oamenii au profitat pentru a se plimba pe țărmuri înainte de a intra în mare.

Vineri, peste tot în țară, lucrările de amenajare începuseră într-un ritm frenetic. Plaje și localurile se pregăteau de zor pentru a putea primi mulțimea. Însă, solicitanții au fost obligați să respecte regulile de distanțare. Noile reguli impuse de autorități stipulează cât de departe trebuie să fie ținute umbrele, dar și care este numărul de persoane permis.

Pe plaje nu sunt permise mai mult de 40 de persoane la 1.000 de metri pătrați, în timp ce stâlpii pentru umbrele trebui puși la o distanță de patru metri, iar copertinele nu pot fi puse mai aproape de un metru, conform unui manual emis de guvern.

Și Franța și Italia au început redeschiderea

Italia și Franța au început, de asemenea, să intre într-un anumit grad de normalitate. Franța le-a cerut oamenilor să fie atenți. În timp ce țara s-a pregătit pentru primul weekend de la reducerea blocajului. De asemenea, avertizând că poliția va interveni în cazul adunărilor mari.

Sâmbătă, unele dintre cele mai cunoscute locuri de surf de pe coasta de sud și-au reluat activitatea. În timp ce localnici au putut reveni pe plajă. Odată cu apropierea rapidă a verii, industria turistică cheie încearcă să mai salveze ceva din acest sezon.

Umbrele și șezlongurile au început să apară și pe plajele din Italia.

„Mă mișcă să văd aceste umbrele de soare”, a spus Simone Battistoni, a cărei familie administrează plajele Bagno Milano din Cesenatico, pe coasta de est a Italiei, din 1927.

Austria a făcut un pas simbolic important vineri, prin redeschiderea restaurantelor și a cafenelelor tradiționale vieneze.

„Ne-a lipsit și ne vom întoarce cât mai mult”, au spus Fanny și Sophie, două studente care așteaptă micul dejun la o cafenea din capitala Austriei.