Deși le consumi zilnic, nu ai fi crezut că aceste alimente îți pot crea grave probleme de sănătate.

Alimentația are un rol esențial în funcționarea organismului în parametri optimi. Dintotdeauna, omul a avut o preocupare deosebită pentru mâncare, combustibilul principal care ne ține în viață. Alegerea ei însă ne poate duce pe o pantă constantă a sănătății noastre sau poate avea efecte catastrofale în corpul uman. Multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic ne asigură necesarul de energie. Din nefericire acestea vin la pachet și cu o consecință gravă: inflamația.

Dacă nu știai până acum, multe dintre durerile articulare, de organe interne sau chiar probleme cardiace, au legătură cu alimentația.

Ce ți întâmplă dacă vei consuma lapte zilnic?

Specialiștii spun despre lapte că ar fi dincolo de un aliment, un alergen care provoacă inflamații în organism. Conform unor studii recente, s-a descoperit că peste 60% din populația lumii nu ar digera laptele. Acesta este destinat primului an de viață, când organismul are nevoie de nutrienții prezenți în acest aliment.

Mai mult, se consideră că unii dintr hormonii animalului ajung în lapte, astfel nu este deloc indicat consumul lui. Același lucru este valabil și cu pesticidele ingerate de animale odată cu hrana. La rândul lor, acestea trec în lapte. Cu atât mai puțin copii au predispoziție de a prezenta efecte adverse după consumul laptelui de vacă, spun specialiștii.

Carnea

În prezent, consumul de carne a devenit un subiect extrem de controversat. Conflictul „tacit” între persoanele care consumă care și vegetarieni există de câțiva ani buni. Avantajele și dezavantajele sunt de ambele părți, cel puțin în opinia specialiștilor. Unii dintre medici susțin cu tărie consumul cărnii ca aliment de bază în dieta zilnică. De partea cealaltă a baricadei, adepții curentului vegan sau vegetarian sunt de părere că alimentul nu aduce nici un beneficiu organismului.

Conform unor studii amănunțite, s-ar părea că aceasta produce inflamații la nivelul articulațiilor sau chiar al organelor interne. De altfel persoanele care suferă de gută sau alte boli inflamatorii le este interzis consumul de carne de pui. Gelatina conținută de cartilaje, duce la consecințele nedorite.De altfel, unele dintre mezeluri pot fi la fel de dăunătoare.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.