Iată cum îți poți curăța simplu perdele.

Atunci când faceți curățenie în casă, după ce ați șters praful de pe mobilă, de obicei neglijați un detaliu important: perdelele. Trebuie să recunoaștem că acestea sunt adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, ele completează mediul înconjurător, îmbunătățesc decorul și dau o notă foarte caldă încăperii.

Dar, în timp, praful și murdăria se acumulează. Acest lucru le face să pară fără strălucire, întunecate și demodate. Dar cum le curățați fără să le demontați? Aceasta este întrebarea care se află pe buzele tuturor. Noi avem soluția!

Cum să vă curățați perdelele fără a le îndepărta de la fereastră?

Sursa: Social media

Pe lângă aspectul lor neplăcut, atunci când sunt pline de praf, perdelele pot cauza probleme de sănătate. Dacă membrii gospodăriei suferă de alergii la acarieni, este important să le curățați în mod regulat. Iar dacă în casă sunt fumători, țesăturile absorb mirosul de tutun rece, iar fumul le înnegrește repede. Între murdărie și mirosuri neplăcute, este necesară o curățare mai frecventă.

De acord, spălarea perdelelor este adesea foarte plictisitoare. Mai ales că procesul este destul de anevoios: mai întâi trebuie să le dai jos, să le pui în mașina de spălat, să le calci și apoi să le pui la loc. Deoarece acest lucru poate dura ore întregi, mulți oameni devin demotivați.

Cu toate acestea, este posibil să întrețineți perdelele în mod corespunzător fără a le îndepărta măcar de la fereastră. Salvatorul tău? Aparatul de curățat cu aburi. Cu ajutorul acestuia puteți îndepărta rapid murdăria din fibrele țesăturilor și dizolva moleculele de praf. Aveți grijă, însă, să nu îl folosiți pentru a curăța perdelele de catifea sau materialele delicate.

Aspiratorul este un aliat foarte potrivit pentru curățarea perdelelor

O altă metodă deosebit de eficientă? Dacă nu doriți să investiți într-un aparat de curățat cu aburi, aveți deja alternativa perfectă acasă: aspiratorul. Pur și simplu setați-l la puterea minimă, astfel încât să nu tragă perdeaua în furtun.

Apropo, atunci când faceți curățenie acasă, nu uitați întotdeauna să aspirați perdelele pentru a scăpa de praful inutil. Și, mai ales, pentru a preveni acumularea ei în continuare. Pentru a le da o notă parfumată, nu ezitați să turnați câteva picături de ulei esențial în filtrul aparatului înainte de a-l folosi.

Cu toate acestea, fie că optați pentru curățătorul cu aburi sau pentru aspirator, nu puteți evita spălarea perdelelor. Acestea vor ajuta cu siguranță la îndepărtarea unei mari cantități de praf, dar pentru a le păstra un aspect impecabil și pentru a le readuce la strălucirea lor de odinioară, este necesar să le spălați.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.