Curățarea frigiderului este una dintre sarcinile de bază ale curățeniei casei. Faptul că reușim să îl menținem fără mirosuri, fără reziduuri și curată din punct de vedere igienic este un lucru de care trebuie să fim mândri. Cu toate acestea, noi curățăm doar interiorul și, uneori, partea superioară și ușile de deschidere, dar adesea omitem o zonă a aparatului.

Astăzi vă vom dezvălui care este partea din frigider pe care uitați să o curățați și care pune presiune asupra bugetului dumneavoastră. Poate părea incredibil, dar curățarea acestei părți a frigiderului vă poate economisi câțiva lei la factura de electricitate.

Ce parte a frigiderului nu curățați care vă crește consumul de energie electrică?

Sursa: Social media

Este vorba despre grătarele deseori negre din spatele frigiderului! Dacă acolo se acumulează multă murdărie și praf, nu numai că vă va crește factura de electricitate, deoarece împiedică capacitatea frigiderului de a se răci, dar aceste depuneri nedorite pot, de asemenea, să scurteze durata de viață a aparatului dumneavoastră. Prin urmare, este recomandabil să curățați această parte a aparatului cel puțin o dată la 6 luni și vă va lua doar câteva minute.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Cum pot menține frigiderul în stare de funcționare corectă și cum pot evita ca acesta să consume prea multă energie?

Reglați frigiderul la temperatura potrivită: 4 grade celsius este temperatura ideală și, pentru a o menține, trebuie să evitați să deschideți constant ușa frigiderului. Dacă doriți să pregătiți un fel de mâncare, scoateți toate alimentele de care aveți nevoie deodată. Cu cât deschideți mai mult ușa, cu atât mai multă energie consumă aparatul dumneavoastră pentru a-și menține temperatura.

Evitați să puneți alimente fierbinți în frigider: Punerea alimentelor fierbinți în frigider înseamnă creșterea temperaturii. Aparatului dumneavoastră îi va lua mai mult timp să se răcească și, prin urmare, va consuma mai multă energie.

Umpleți frigiderul exact cât trebuie: Cel mai bine este să îl umpleți până la 75%. Dacă frigiderul dvs. este prea plin, aerul rece nu va putea circula liber, ceea ce poate fi dăunător pentru consumul de energie.

Evitați ambalajele: scăpați de ambalajele în exces (carton, plastic) pentru a reduce consumul de energie al frigiderului dumneavoastră.