Reclamă
Reclamă

În ultima vreme, securitatea datelor personale este un subiect extrem de sensibil. Au tot existat cazuri în care utilizatorii de Android și iOS s-au trezit în mijlocul unor situații neplăcute, în care datele lor au fost luate fără permisiunea lor sau li s-au retras bani de pe card. Specialiștii au atras mereu atenția cu privire la unele aplicații care nu ar trebui instalate, sub nicio formă, pe telefon.

Din tot timpul au existat aplicații care au fost un adevărat pericol pentru telefon, dar și pentru securitatea persoanelor care dețin device-ul în cauză. În urmă cu câțiva ani, în mijlocul acestei controverse a fost FaceApp, o aplicație despre care se spunea că, odată ce i se permite accesul la întreaga galerie de poze, multe date de pe telefon sunt compromise.

De data asta, una dintre aplicațiile care a înnebunit sute de mii, poate chiar milioane de români este un adevărat pericol pentru datele personale. Aplicația a devenit virală în online și a fost nevoie de prea mult timp pentru ca românii să fie convinși să o instaleze în telefoanele lor.

Pericolul la care te expui, fără să știi

Este vorba despre faimoasa aplicație Temu, o versiune similară a aplicației Shein, unde românii pot găsi vrute și nevrute, la un preț extraordinar de mic. Picați în mirajul aplicaților care oferă produce accesibile, românii nu s-au informat dinainte să știe ce presupune acceptarea tuturor termenilor și condițiilor aplicației.

Reclamă
Parolele tale sunt compromise! Dacă ai această aplicație în telefon, ai face bine să o dezinstalezi imediat
NBC News

Dacă și tu ai această aplicație în telefon, pentru a te proteja este cel mai bine să o dezinstalezi imediat. Guvernul american a investigat aplicația Temu și, deschizând codul sursă al aplicației, au găsit un virus care citește toate datele din telefonul tău, fotografii, parole, mesaje, tot.

Tocmai de aceea, este recomandată nu doar dezinstalarea ei din telefon, ci și stergerea permanentă a contului, asta pentru a nu exista anumite neplăceri, precum retragerea necontrolată de bani.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro