O persoană petrece în medie aproximativ 4 ore pe săptămână spălând rufe la mașina de spălat. În timp ce mașinile de spălat moderne fac cea mai mare parte a sarcinii, putem îmbunătăți semnificativ rezultatul spălării și putem economisi mult timp cu un singur truc simplu. 

Această metodă va fi cu siguranță utilă dacă aveți animale de companie sau dețineți multe haine închise la culoare. Pune doar un șervețel umed în mașina ta de spălat înainte de a-ți îndesa hainele înăuntru și vei vedea ce se va întâmpla când procesul de spălare va fi gata.

Șervețelele umede ajută la îndepărtarea scamelor și a părului de pe haine. Acţionează ca un absorbant care curăţă bucăţi mici de ţesătură, blană şi păr. Toate aceste particule ajung pe șervețele umede. Prin urmare, la finalul ciclului de spălare hainele arată mult mai curate și nu trebuie să adunați singuri toate aceste resturi de pe haine.

Sursa: Social media

Ce trebuie să faci

Puneți nu mai mult de 3 șervețele umede în mașina de spălat. Când tamburul începe să se rotească, șervețelele se vor amesteca cu hainele și vor colecta părul și blana. Ar trebui să folosiți șervețele umede noi pentru fiecare spălare pentru a putea vedea rezultatele satisfăcătoare. Șervețelele umede trebuie să fie suficient de puternice pentru a nu se rupe în interiorul mașinii. Încercați să le rupeți în fâșii.

Nu încercați să înlocuiți șervețelele umede cu hârtie sau material textil. Cele din hârtie nu sunt suficient de ferme, așa că veți sfârși prin a curăța bucăți mici de hârtie de pe haine. De asemenea, șervețelele din țesături nu vor face minuni. Pur și simplu nu veți vedea niciun rezultat.

Dacă nu vrei că hainele tale să absoarbă parfumul șervețelelor umede, alege un produs antibacterian sau fără parfum. Puteți adăuga și niște balsam pentru rufe pentru a scăpa de miros.