Atunci când vine vorba despre vacanțele petrecute în România, mulți turiști optează pentru cele pe litoral. Fie că vrei să mergi în Mamaia, Costinești sau la Neptun sau Saturn, toate sunt alegeri perfecte. Însă, ți-ai pus vreodată întrebarea de ce aceste stațiuni poartă numele planetelor? Ei bine, noi suntem aici să-ți dezvăluim totul!

Comuniștii au dat numele stațiunilor de pe litoral

Dacă mergi spre sudul litoralului, un întreg șir de stațiuni au nume de planete. Știai că denumirile lor au fost date de către comuniști? Fie că vorbim despre Neptun, Jupiter, Venus sau Saturn, toate acestea au fost considerate bijuteriile de aur de pe coasta românească. După ce a căzut comunismul, au urmat ani întregi de paragină. Cu toate acestea, investitorii au început să facă schimbări în zonă pentru a ieși ceea ce puteți vedea astăzi pe litoral.

„Denumirile au fost alese pentru a fi mai ușor de reținut de către turiștii străini care veneau pe litoralul românesc în perioada comunistă. În plus, comuniștii erau fascinați de lumea spațială.”, a explicat un profesor de istorie pentru shutiu.ro

Pariu că nu știai! De ce anumite stațiuni de pe litoralul românesc au nume de planete
pixabay.com

De ce au fost stațiunile denumite după planetele sistemului solar

Neptun este una dintre stațiunile recunoscute datorită vegetației excesive. Se află în apropierea Pădurii Comorova și a fost favorita lui Nicolae Ceaușescu. Jupiter s-a format în jurul lacului Tismana și are cea mai mică plajă de pe litoral. Când vine vorba despre Venus, turiștii vor remarca faptul că majoritatea unităților poartă nume de fete. Iar ultima dintre „planetele” litoralului din România, și anume Saturn oferă 13.000 de locuri de cazare pentru cei care vin pe plajă.

Aceasta oferă beneficii terapeutice oferite de izvoarele termale sulfuroase. Cu toate acestea, Neptun rămâne excepția ce nu face parte din cartierele orașului Mangalia. În plus, toate aceste stațiuni au fost denumite după numele planetelor pentru a fi mai ușor de reținut. Mai ales pentru faptul că sunt înșirate precum astrele cerești.