Cu siguranță vi s-a întâmplat cel puțin o dată în viață să aveți poftă de ceva de băut, însă acea băutură nu era suficient de rece pe cât v-ați fii dorit.

Prin urmare, ori de câte ori se întâmpla acest lucru, erați nevoiți să puneți băutura la frigider sau congelator pentru a ajunge la temperatura dorită. Din nefericire, acesta este un proces de lungă durată. Așadar, din acest articol veți afla ce anume trebuie să faceți pentru a răci simplu și ușor o băutură.

Sursa: Social media

Răcirea cu un prosop de hârtie umed

Udați un prosop de hârtie suficient de mare pentru a încăpea întreaga sticlă de băutură. Dacă băutura ta are o sticlă mică, este posibil să fie nevoie să folosești doar jumătate de prosop de hârtie. Înfășurați complet prosopul de hârtie umed în jurul băuturii. Încercați să vă asigurați că prosopul de hârtie rămâne înfășurat în jurul sticlei.Mai apoi, puneți băutura împachetată în congelator și așteptați aproximativ 15 minute.

Scoateți băutura din congelator și bucurați-vă de băutura rece ca gheața.Prosopul de hârtie va fi parțial înghețat. Păstrați-l pe băutură dacă doriți să continue să răcească.

Răcire cu apă cu gheață sărată

Umpleți un vas gros de sticlă cu apă și gheață. Cu cât vasul este mai gros și mai izolat, cu atât mai bine. Adăugați cât mai multă gheață în apă, dar nu atât de mult încât să împiedice scufundarea întregului recipient de băutură în apă. Un amestec 50/50 de gheață și apă este o proporție bună. Mai apoi, adăugați un praf de sare în apă.

O mână mică de sare ar trebui să vă fie de ajutor în acest proces. Sarea se va disocia în ionii ei constituenți de sodiu și clorură.

Puneți băuturile în soluția de apă cu gheață și amestecați-le rapid. Agitarea băuturilor va ajuta la transferul căldurii din băutură și în soluția de gheață mai rapid.

Așteptați aproximativ două minute. Temperatura ar fi trebuit să scadă dramatic într-un timp foarte scurt. Dacă are nevoie de mai mult timp de răcire, amestecați băuturile rămase în apă cu gheață sărată pentru încă un minut sau două.