Din ce în ce mai mulți oameni au încetat să mănânce pâine și încearcă să urmeze diete care nu conțin carbohidrați rapizi. Mii de bloggeri au împărtășit o mulțime de informații despre ceea ce s-a schimbat în viața lor de când au decis să renunțe la consumul de produse pe bază de făină. Rezultatele sunt cu adevărat impresionante: pielea lor devine mai sănătoasă, pierd în greutate și devin mai energice. 

Suntem ceea ce mâncăm. Și dacă o persoană mănâncă mai ales produse din făină, se poate confrunta cu probleme ale pielii . Acneea este de obicei cauzată de glutenul  conținut în pâine. Așadar, dacă te confrunți cu aceea și renunți la pâine s-ar putea ca aceasta să dispară.

Sursa: Social media

Pierdere în greutate

Peste 70% dintre persoanele care încetează să mănânce pâine pierd în greutate în primele 2 săptămâni. O felie de pâine de mărime medie conține 0,6 g de fibre , iar celelalte ingrediente se transformă în grăsime corporală. Indicele glicemic pentru pâine este chiar mai mare decât pentru ciocolată. Și amidonul conținut în produse de patiserie se descompune în tractul digestiv și se transformă în glucoză care intră în sânge, ceea ce înseamnă că vă va face să vă simțiți înfometați.

Nivelul de zahăr din sânge scade

Pâinea este ca un drog. Făina albă face ca nivelul  zahărului din sânge să crească și, ca urmare, nivelul de insulină crește. Când mănânci o felie de pâine, zahărul din sânge crește rapid, dar apoi scade rapid și începi să te simți mai rău și vrei să mănânci mai mulți carbohidrați rapizi pentru a te simți mai bine. Astfel de modificări drastice ale nivelului de zahăr din sânge pot duce chiar la diabet.

După cum știți deja, pâinea albă este un produs care nu conține substanțe benefice . Consumul de alimente care nu conțin vitamine face imposibil ca organismul nostru să rămână tânăr. Așa că cei care iubesc produsele din făină rafinată tind să arate mai bătrâni decât sunt de fapt.