Uneori gesturile spun foarte multe lucruri despre noi. Dacă le facem, acestea sunt suficiente pentru ca cei din jurul nostru să afle numeroase lucruri despre noi. Unul dintre specialiștii în domeniu care activează pe TikTok a făcut un top al celor 6 lucruri care ne trădează stresul, disconfortul și lipsa încrederii de sine.

Atunci când simțim stres, disconfort sau lipsă de încredere, dar totuși nu vrem să le arătăm celor din jur ceea ce gândim sau simțim, trebuie să avem mare grijă la gesturile noastre. Acestea ne pot trăda simțirile extrem de ușor.

 Care sunt cele 6 semne care ne dau de gol atunci când experimentăm toate aceste sentimente negative

– Atunci când o persoană își încruntă fruntea și gesticulează cu sprâncenele, e clar că este stresată.

– Atunci când o persoană își aerisește zona gâtului sau își aranjează tricoul. Cravata sau bluza, acesta este un semn de disconfort.

– Atunci când o persoană își atinge ceafa cu palma, înseamnă că experimentează o senzație de stres, îndoială și insecuritate.

– Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat, măcar o dată, să-ți rozi unghiile. Acest obicei denotă faptul că ești o persoană nervoasă sau ai, pe moment, o stare nervoasă.

– De asemenea, atunci când o persoană își atinge fruntea, înseamnă că simte un disconfort.

– În momentul în care o persoană își acoperă adâncitura gâtului cu mâna sau se joacă cu lanțul de la gât, înseamnă că simte disconfort și este un gest de autocalmitate.

@coachman.90 Semne ale limbajului corpului ce tradeaza stresul, disconfortul si lipsa de incredere! #psihologie #coaching #dezvoltarepersonala #pe #manele #pentruca #decenu? #coachman #coachman90 #tiktok #romania #bucuresti #timisoara #cluj #5pasidebine #iasi ♬ Timpul Daca L-As Intoarce – Tzanca Uraganu

Cum poți scăpa de stres și nervozitate cu ajutorul spălatului de vase

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au spălat vasele cu atenție (s-au concentrat pe mirosirea săpunului, simțirea temperaturii apei și atingerea vaselor) și-au crescut sentimentele de inspirație cu 25% și și-au redus nivelul de nervozitate cu 27%. Grupul care nu a spălat vasele cu atenție nu a câștigat niciun beneficiu din sarcină. „Se pare că o activitate de zi cu zi abordată cu intenționalitate și conștientizare poate spori starea de mindfulness”, conchid autorii studiului.

Dimensiunea studiului a fost foarte mică, cu doar 51 de studenți, deci ar trebui să fie reprodusă. Dar cercetătorii sugerează că mindfulness-ul ar putea fi realizat într-o varietate de activități comune și, eventual, să reducă stresul și să îmbunătățească bunăstarea psihologică.