Despre Nicolae și Elena Ceaușescu s-au spus multe. De la familie, la educație și bunuri, fiecare aspect al vieții lor a fost un subiect după Revoluție. Cum vara începe să își intre în drepturi, tot mai mulți oameni se pregătesc pentru concedii. Așa făceau și soții Ceaușescu, cei doi având un loc unde mergeau de fiecare dată. 

Ce s-a ales de plaja preferată a soților Ceaușescu

Când voia să se relaxeze, veneau pe o plajă care a fost proiectată special după dorințele lor. Mai exact, trebuia să aibă cea mai curată apă și să fie un loc perfect pentru liniște și relaxare. Așa s-a și întâmplat. Cei doi adorau să petreacă timpul pe o plajă din stațiunea Neptun, care se afla în apropiere de hotelul unde se cazau atunci când veneau la mare. Plaja era destinată lor și nimeni nu poate să se bucure de apă și soare în acea zonă.

Anii au trecut, iar plaja și-a pierdut din farmec. Mulți dintre tinerii care se duc la mare nici nu știu că acolo obișnuiau să se cazeze soții Ceaușescu atunci când mergeau în vacanță. De această zonă se ocupă Administrația Prezidențială, dar nu s-a făcut mare lucru, drept dovadă că în fiecare an, stațiunea Neptun nu mai constituie de mult o atracție turistică.

Pariu că nu știai! Care a fost plaja preferată a lui Nicolae Ceaușescu. Tovarășul și soția sa mergeau în fiecare an acolo
Shutterstock

În această stațiune, sunt doar câteva hoteluri, iar patronilor le este destul de greu să supraviețuiască având în vedere că sunt din ce în ce mai puțini turiști interesați de această zonă. Nu există nici mare posibilități de relaxare ori de distracție, plaja fiind considerată mai degrabă un loc potrivit pentru seniori.

Chiar dacă în prezent nu mai reprezintă o atracție pentru turiști, Nicolae Ceaușescu a ordonat la începutul anului 1960 ca plaja să fie îngrijită și să aibă cea mai curată apă. Curenții puternici nu trebuiau să afecteze zona țărmului și nici algele și scoicile nu aveau ce căuta pe nisip.