„Dacă succesul arată ca un tort supraetajat cu frişcă şi ciocolată glazurat, atunci reclama nu e vişina sau cireaşa pentru ornat, ci jumătate de blat însiropat.”  Michelle Rosenberg

Pandișpan pufos cu vișine din doar 5 ingrediente. Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu vișine delicioase. Este un moment oportun pentru a face asta. Este foarte ușor de obținut, chiar fără a fi nevoie să folosim praf de copt. Patiseria este ca o matematică a bucătăriei în care totul ține de metodă și de exactitatea cantităților. iubim vișinele pentru că sunt vișine nu pentru că nu putem cumpăra cireșe.

„Dacă succesul arată ca un tort supraetajat cu frişcă şi ciocolată glazurat, atunci reclama nu e vişina sau cireaşa pentru ornat, ci jumătate de blat însiropat.”  Michelle Rosenberg

Ingrediente pentru pandișpan pufos

Pentru a obține un blat pufos vom avea nevoie de: 4 ouă mari, 5 linguri pline cu zahăr, 6 linguri pline cu făină, 1 plic zahăr vanilat, 150 gr vişine fără sâmbure și un praf de sare.
Este foarte important pentru a obține un pandișpan pufos să luăm ouăle de la rece este de preferat chiar să le batem spumă deasupra unui vas cu gheață. Doar așa putem obține albușuri ferme.

Preparare

Pentru început vom bate spumă tare albușurile cu zahărul. Acesta se va adăuga în tranșe egale, nu trebuie să riscăm să nu se formeze spuma tare. Apoi Mixăm și gălbenușurile cu zahărul vanilat, asta se face timp de 1 minut.

Vom adăuga peste gălbenușuri puțin din spuma tare de albușuri. Apoi vom pune compoziția în albușuri amestecând cu grijă să nu pierdem din fermitatea compoziției. Adăugăm treptat făina şi continuăm să amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează totul.

Adăugăm compoziţia obținută într-o tavă pe care ne asigurăm că am tapetat-o cu hârtie de copt şi vom întinde un strat uniform. După ce formăm aces plan vom adăuga și vişinele în compoziţie. Încercăm să le punem din loc în loc. Totul trebuie să fie uniform, vișinele trebuie puse pe toată suprafaţa prăjiturii. Se va coace într-un cuptor preîncălzit la 180 C pentru 15-20 min. Trebuie să devină auriu. Se lasă să se răcească complet apoi se taie. Așa se obține un pandișpan pufos cu vișine.

O putem orna la final cu frișcă naturală făcută în casă. pe care o putem obține cu foarte puține ingrediente. Folosind doar: smântână pentru frișcă cu cel puțin 30-35 % grăsime. Apoi mai avem nevoie de 50 de grame de zahăr… opțional esență de vanilie.

„Înainte de preparare, smântâna pentru frișcă se ține la frigider pentru minimum 4 ore. Și smântâna și vasul în care o preparăm trebuie să fie reci, pentru a obține rapid o frișcă cu textură catifelată, dar fermă. Se mixează smântâna la viteză mică 1, 2 minute, ca să se omogenizeze, apoi se crește treptat viteza. Când frișca devine fermă, se adaugă zahărul pudră și vanilia. Se continuă mixarea încă 5, 10 secunde. Important! Frișca nu trebuie mixată foarte mult, pentru că se transformă în unt.” Sursa: hendi.ro

Share.