De la cei mai mici până la adolescenți, copiii au fost direct afectați de măsurile luate în situația actuală de criză. Pe lângă faptul că toate unitățile de învățământ au fost închise și  locurile de relaxare și agrement precum parcurile sau spațiile de joacă au trecut prin aceeași schimbare. Un context fără precedent, greu de acceptat pentru un adult, dar mai ales pentru un copil.

Reclamă

Deși inițial am avea tendința să minimizăm importanta factorului principal ce a cauat această schimbare, psihologii au alata părere. Aceștia susțîn că cei mici trebuie să afle cu detalii și informații formulate pe înțelesul lor despre cauzele și efectele unui astfel de virus.

”Rezumă-te la explicații simple pentru copiii mici și oferă informații mai detaliate copiilor mai mari, dar păstrează întotdeauna mesajul cât se poate de pozitiv în ceea ce privește felul în care lumea încearca să stopeze răspândirea virusului.” susține psihologul britanic monique Robinson.

Reclamă

Ideea devine universal valabilă pentru copii cu atât mai mult cu cât ei trebuie să învețe de la vârste fragede cum să se apere de răspândirea germenilor și care este rolul igieniei mâinilor spun psihologii.

Cu mult tact și transparență în transmiterea informațiilor, părinții vor ajunge cu mesajul potrivit la copii lor. În  acest moment în țară noastră, toate unitățile de învățământ au fost închise încă de acum câteva săptămâni. În aceste cazrui cei mai norocoși sunt părinții ce au posibilitatea de a-și scoate micuții fie în curte, pe terasă sau măcar la balcon.Deși au fost implementate măsurile actuale, medicii recomandă părinților să nu uite de aportul de vitamina D esențial dezvoltării micuților.