Pentru mulți dintre noi, cafeaua nu mai este ce a fost odată. Mereu pe fugă, în trafic, la muncă sau în oraș ne mulțumim  cu comoditatea. Bagi o bancnotă, și gata cafeaua!

Cafeaua de la automat este plină de chimicale, față de cea din boabe de cafea măcinate. Organismul uman nu este pregătit să digere avalanșa de chimicale și face eforturi în acest sens. În timp, afectează pe rând, organe precum ficatul, rinchii și chiar imunitatea.
Sursa: Social Media
Producătorii cafelei de la automate au fost obligați prin lege să afișeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu.

Ce conține o cafea de la automat

Cafeaua cu lapte sau caffe latte conține apă, zahăr, pudră de lapte, adică lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză, cafea solubilă (3,3%) și urme de soia. Aceleași substanțe se regăsesc și espresso machiatto. În capuccino apar și alte ingrediente, printre care un agent de îngroșare numit carboximetilceluloza din care se face și hârtia!

Un espresso de la automat conține 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se folosește cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depășesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoză duce la formarea pietrelor la rinichi.

Care este cel mai bun moment pentru a savura cafeaua

Amy Gorin, nutriționistă susținecă dacă bei cafea imediat după ce te trezești, nu te vei bucura din plin de beneficiile cafelei. Din punct de vedere tehnic, nivelul de cortizol este de obicei mai mare dimineața, datorită răspunsului natural al organismului la trezire, urcând de la 38 la 75%  în primele 30 minute după ce te-ai trezit.

„Când te trezești, este un interval în care treci de la buimăceala de după somn la începerea rutinei zilnice. Nu ai nevoie neapărat de impulsul cafeinei ca să te speli pe dinți”, a explicat nutriționista.

Nu trebuie să renunți la tabietul de a bea o cafea dimineața, ci să schimbi ordinea proprietăților Medicul Breus recomandă consumarea unui pahar de apă la temperatura camerei înainte de a consuma orice alt lichid.

Dacă nu vă place și nu puteți consuma apa pe stomacul gol, puteți adăuga lămâie.  Abia, apoi puteți consuma cafeaua și vă puteți bucura de beneficiile sale asupra organismului.