Omiți des să-ți schimbi lenjeria intimă? Atunci, este timpul să știi despre aceste 4 lucruri dăunătoare care ți se pot întâmpla.

La fel cum ți s-a spus să te speli pe dinți în fiecare zi pentru a menține igiena orală, schimbarea într-o pereche de lenjerie curată în fiecare zi este la fel de necesară pentru a menține igiena feminină. Deci te simți vinovat că nu ți-a schimbat lenjeria în fiecare zi?

Dacă da, atunci gândește-te din nou înainte de a purta aceeași lenjerie intimă pentru a doua zi consecutiv! Înțelegem că, deoarece este iarnă și frig, s-ar putea să vă simțiți prea leneși să faceți acest lucru. Chiar dacă nu aveți chef să spălați rufele sau pur și simplu nu găsiți o pereche curată, tot trebuie să o schimbați în fiecare zi.

1. Ce se poate întâmpla dacă nu îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi

Un sondaj recent efectuat pe 2.000 de americani a constatat că aproape 45% dintre participanți au purtat aceleași chiloți pentru două zile sau chiar mai mult! Acestea fiind spuse, acesta este un obicei foarte nesănătos și vă poate afecta sănătatea în următoarele 4 moduri:

Oricine trebuie să știe asta. Ce se poate întâmpla dacă nu îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi
Pixabay

2. S-ar putea să dezvoltați un miros urât

Secrețiile și acumularea de umiditate pe lenjerie de-a lungul zilei oferă un teren de reproducere excelent pentru bacterii, drojdii și ciuperci. Ele sunt adesea contaminate cu materii fecale și urinare. Această acumulare acumulată poate duce la un miros urât persistent, care poate deveni nu numai jenant, ci și foarte nesănătos în același timp.

3. Puteți face acnee acolo

Din cauza transpirației, umezelii, murdăriei și acumulării de ulei pentru o perioadă lungă de timp, puteți avea niște umflături roșii dureroase. Înțelegeți că, la fel ca și fața voastră, și zona genitală ar trebui să rămână proaspătă și curată dacă doriți să evitați acele cosuri dureroase și acnee.

Oricine trebuie să știe asta. Ce se poate întâmpla dacă nu îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi
Pixabay

4. Zonă de reproducere pentru infecția cu drojdie

Infecțiile cu drojdie sunt una dintre cele mai frecvente probleme de care suferă femeile. Se datorează în principal practicilor de igienă necorespunzătoare. Aceste tipuri de infecții se răspândesc în general din cauza purtării aceleiași lenjerie murdare timp de mai multe zile. Și atunci când faci asta, permiți un teren propice pentru infecție. Mai mult, acest lucru crește și șansele de iritare și neliniște, în și în jurul zonelor tale genitale.

5. Puteți obține erupții cutanate

Am fost cu toții acolo și știm cum erupțiile pot deveni cu adevărat dureroase și inconfortabile de tratat. Nu numai că face din activitatea de zi cu zi o luptă, dar este și foarte neplăcut de tratat. Și dacă sunteți foarte atent în privința erupțiilor cutanate, atunci asigurați-vă că vă schimbați chiloții zilnic fără greșeală. Neschimbarea lenjeriei zilnică poate face pielea iritată, inflamată și sensibilă din cauza umidității suplimentare, ceea ce duce la erupții cutanate.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Educației din cadrul Universității din București. Și-a făcut debutul în presă la Substanțial.ro și este determinată să ajungă departe în acest domeniu. De mică este pasionată de scris și este curioasă de tot ce se întâmplă în lumea mondenă. Are o personalitate puternică și este mereu gata de o nouă aventură, iar visul ei este să se facă remarcată în presă. Alexandra este gata să vă pună la curent cu tot ce mișcă printre vedete!