Cu siguranță nu știai de acest truc de curățenie!

Cum să restabiliți albul unei lenjerii. Cu timpul și cu spălările repetate, rufele își pot pierde din albul lor. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată cu un truc simplu, economic și eficient.

Menținerea albului unei haine sau a lenjeriei nu este o sarcină ușoară. Odată cu trecerea timpului, tinde să devină lipsite de strălucire.

Cum să restabiliți albul unei lenjerii

Poți reda albul rufelor cu un produs pe care îl avem cu toții acasă, chiar dacă îl folosim rar: aspirina.

Aspirina poate restabili albul rufelor tale

Într-adevăr, acest produs, care poate fi găsit în toate farmaciile, va restabili albul hainelor tale, în special datorită conținutului ridicat de acid salicilic. Aceasta din urmă va facilita, de asemenea, îndepărtarea petelor.

Sursa: Social media

Aspirina ajută la combaterea petelor

Pe lângă faptul că este un agent de albire de neoprit, aspirina este capabilă să îndepărteze murdăria îngălbenită și urmele de transpirație. În plus, spre deosebire de înălbitor, aspirina nu deteriorează semnificativ fibrele țesăturii.

Cum să folosiți aspirina pentru a restabili albul rufelor?

Pentru a curăța și a vă albi rufele, veți avea nevoie de 5 până la 10 tablete efervescente de aspirină și 5 litri de apă fierbinte. Apoi, nu trebuie decât să amestecați apa și aspirina într-un lighean. Trebuie lăsat să acționeze cel puțin 8 ore sau peste noapte. Apoi, va trebui doar să puneți hainele în mașina de spălat adăugând 3 tablete de aspirină în tambur și să lansați un ciclu normal de spălare. În cele din urmă, nu trebuie decât să atârnați hainele la uscat la soare.

Aspirina este, de asemenea, un puternic agent de îndepărtare a petelor și poate fi folosită pentru a îndepărta petele de sânge. Pentru a face acest lucru, înmuiați pata în apă călduță și zdrobiți în ea două aspirine, apoi umeziți-o cu apă astfel încât să se formeze o pastă omogenă. Lăsați-o timp de 3 ore înainte de a șterge pata cu o cârpă sau un burete umed, folosind mișcări delicate. În cele din urmă, puneți haina în mașina de spălat la un ciclu normal înainte de a o usca la aer.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.