Este important să dezghețați carnea în mod corespunzător din motive ce țin de sănătate. O decongelare necorespunzătoare poate duce la dezvoltarea de bacterii.

De aceea, ar trebui să vă faceți timp pentru a o aduce la temperatura potrivită, în modul corect. Iată sfaturile noastre pentru a găsi cel mai rapid mod de a dezgheța carnea.

Care este cel mai rapid mod de a dezgheța

Apă caldă pentru decongelarea cărnii

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Pentru a dezgheța carnea, este important să încălziți apa la foc mic. De îndată ce vedeți că se formează bule de aer, reduceți focul. Apoi, puneți carnea congelată într-o pungă cu fermoar etanș sau într-o pungă de plastic, astfel încât apa să nu pătrundă în ambalaj și lăsați-o în apa fierbinte timp de aproximativ 20 de minute.

Sursa: Social media

Apa rece poate fi utilă pentru dezghețarea cărnii

Deși apa caldă este un mod eficient de a decongela carnea, puteți folosi și apă rece în acest scop. Această metodă este similară cu utilizarea apei calde. Puneți carnea într-o pungă cu fermoar ermetic, apoi într-un bol cu apă rece și lăsați-o câteva ore. Dacă doriți să accelerați procesul, adăugați câteva picături de oțet alb.

Oțetul accelerează decongelarea cărnii

Acest sfat constă în marinarea cărnii în această soluție acidă timp de 15 minute atunci când o decongelezi. Oțetul alb crește temperatura cărnii. Apoi, pentru a dezgheța complet carnea, folosiți metoda cu apă rece sau caldă, așa cum este descrisă mai sus. Mai apoi, scoateți carnea congelată din ambalaj, turnați oțet alb peste ea și lăsați-o să-și facă magia timp de 15 minute.

Puteți decongela carnea în cuptorul cu microunde

Dezghețarea cărnii în cuptorul cu microunde poate părea simplă la început, dar este departe de a fi așa! În primul rând, separați bucățile de carne care s-au lipit în timpul procesului de congelare și apoi puneți-le într-un recipient suficient de adânc în cuptorul cu microunde.

Setați cuptorul cu microunde la jumătate de putere și urmăriți pentru a evita supraîncălzirea. Urmăriți gradul de dezghețare și scoateți recipientul de îndată ce considerați că este necesar. Se verifică dacă bucățile s-au înmuiat. Dacă da, carnea este gata de a fi consumată!