Iată după cât timp trebuie să speli prosoapele.

Odată cu utilizarea zilnică, prosoapele devin pline de bacterii și germeni. De aceea, este important să le spălați cât mai des posibil. Cât de des, mai exact? Să aflăm răspunsul la această întrebare de maxim interes pentru toată lumea din rândurile următoare.

Acestea intră în contact cu corpul nostru de mai multe ori pe zi. Așadar, nu este surprinzător faptul că prosoapele au nevoie de îngrijire regulată. Cât de des trebuie spălate? Iată cum.

Cât de des trebuie spălate prosoapele?

Prosoapele care nu sunt spălate în mod regulat pot deveni rapid un teren propice pentru germeni. Așadar, descoperă mai jos  care este frecvența ideală cu care ar trebui să le spălați.

Dacă vă lăsați prosoapele să se usuce complet după fiecare utilizare, se recomandă să le spălați după trei utilizări. În acest caz, frecvența de spălare depinde de numărul de utilizări. Dacă faceți duș de două ori pe zi, va trebui să vă schimbați prosopul o dată la maximum două zile. Pe de altă parte, dacă faceți duș o dată pe zi, va trebui să schimbați prosopul la fiecare trei zile.

Sursa: Social media

Motivul pentru care aceste frecvențe de spălare par atât de frecvente este faptul că prosoapele sunt expuse în mod constant la umiditate și la fluidele corporale. Ca urmare, acestea devin un teren propice pentru germeni, care sunt cauza mirosurilor neplăcute emise de prosoape. În plus față de umiditate, prosopul se impregnează cu resturi celulare cu care se pot hrăni microbii.

În bucătărie sau în baie, prosoapele de mâini sunt folosite foarte des și, prin urmare, sunt expuse la tot felul de contaminări. Prin urmare, se recomandă să le schimbați o dată la două sau trei zile, mai ales dacă sunt folosite de mai multe persoane. Prin urmare, prosoapele de mână trebuie spălate cât mai des posibil.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.