Cu siguranță și tu ai folosit, cel puțin o dată în viață, o caserolă din plastic. Deși sunt utile și extrem de ușor de folosit, acestea pot fi foarte periculoase pentru sănătatea ta.

Recipientele de depozitare sunt extrem de toxice, potrivit specialiștilor. Acestea conțin numeroase toxine care pot intra în mâncarea pe care o depozitezi în ele. Tot specialiștii notează faptul că substanțele chimice regăsite în plasticul din care sunt confecționate caserolele pot fi cauzatoare de boli neurodegenerative, de creștere în greutate și chiar infertilitate.

Cu ce putem înlocui caserolele din plastic

Deși caserolele din plastic sunt extrem de dăunătoare, nu-ți face griji, căci există soluții salvatoare. Dacă totuși vrei să-ți depozitezi mâncarea și să o iei la muncă sau să o pui în frigider, o poți pune în alte recipiente. Mult mai sănătoase și mai puțin nocive pentru organism.

Recipientele mai sănătoase pentru a depozita mâncarea sunt din sticlă și din carton. Acestea nu doar că păstrează mâncarea mai fragedă și mai proaspătă mult timp, dar sunt și extrem de bune pentru sănătatea noastră.

Obișnuiești să mănânci din caserole de plastic? Când vei afla asta, nu vei mai avea niciodată acest obicei
profipacking.ro

Ce produse nu trebuie să depozitezi niciodată în caserolele din plastic

Nu toate alimentele sunt sigure pentru a fi depozitate în recipiente de plastic. Câteva dintre ele se strică repede sau capătă un miros deranjant, pentru că bacteriile se înmulțesc mult mai repede. Iată ce alimente nu ar trebui să depozitezi pentru mult timp în caserolele de plastic.

Depozitarea cărnii în recipiente de plastic poate avea un efect negativ asupra aromei acesteia și duce la pierderea majorității nutrienților. De exemplu, chifteluțele sau tocana de carne își schimbă repede aroma atunci când sunt depozitate într-un recipient din plastic.

Ouăle proaspete și mâncărurile făcute din ouă, precum maioneza, nu trebuie păstrate deloc în caserole de plastic. Există un risc ridicat ca bacterii precum salmonella sau E. coli să se înmulțească mult mai repede.

În cele mai multe dintre cazuri, laptele și produsele lactate se strică mult mai repede dacă le pui în recipiente de plastic, chiar și atunci când sunt puse în frigider. Laptele poate fi lăsat pentru doar câteva ore în caserola de plastic, însă nu mai mult.