Află pericolele la care te supui atunci când bei apă din mare.

Salinitatea permisă în corpul nostru este de 9, ceea ce reprezintă cantitatea de sare din fluidele corpului nostru. Pentru fiecare 1000 de grame de lichid, 9 grame sun sare și 991 apă. Aceste fluide sunt considerate izotonice, în timp ce apă de mare este hipertonă deoarece conține mai multă sare decât sângele uman și salinitatea să este de 35.

Concentrația mare de sare din apă de mare face că rinichii să înceapă să funcționeze atunci când o bem. Se întâmplă acest lucru pentru a filtra și elimina excesul de sodiu prin urină. Asta înseamnă că până la urmă pierdem mai multă apă decât am fi putut să bem. De aici apare și riscul de deshidratare.

De asemenea, o altă reacție la consumul de apă atât de salină este că atunci când ajunge în intestin, în loc să fie absorbită, trage apă din celulele epiteliale intestinale, lucru ce ar putea duce la diaree.

Sursa: Social media

Prezența agenților patogeni

Dacă apă de mare nu este purificată, este posibil să fie contaminată cu niște germeni sau bacterii. Aceștia ajung să provoace o problemă de natură gastro-intestinală.

Resturi de produse cosmetice

Pe lângă germeni și bacterii, apă de mare este adesea contaminată de compuși multipli, cum ar fi resturile de creme de protecție solară. În acest sens, există diferite investigații științifice care au studiat prezența tot mai mare a acestor compuși în apă de mare și consecințele acesteia asupra ecosistemelor marine.

Concentrație de metale grele

În cele din urmă, un alt motiv pentru a nu ingeră apă de mare este reprezentat de numeroasele metale grele pe care le conține. Mercurul, borul și chiar uraniul se regăsesc în structura acestea. Potrivit OMS, doză maximă de bor pe care corpul uman o tolerează este de 1 miligram pe litru. Îngrijorător este faptul că în apa de mare naturală și fără deversări există 4 până la 5 mg pe litru.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.