Există câteva superstiții de care trebuie să ții cont pentru a te bucura de sănătate, noroc în dragoste și la bani

Obiceiuri și tradiții de Revelion, în România

Se spune că tinerele care vor să își viseze ursitul trebuie să pună într-un vas apă și busuioc. Este bine ca în noaptea dintre ani sau imediat după, să ții aproape ceea ce îți dorești mai mult. Vrei să ai stabilitate financiară, ține în mână bani; vrei să fii iubit, ține-ți de mână partenera; vrei să fii vesel tot anul, ține paharul cu șampanie. Se spune că primul obiect pe care vei pune mâna imediat ora 00.00 îți va marca cele douăsprezece luni.

Obiceiuri și tradiții de Revelion. Niciodată nu mătura în ajun de Anul Nou pentru că vei alunga prosperitatea. Această superstiție este foarte cunoscută și trebuie respectată cu sfințenie. O altă superstiție la fel de cunoscută la referă la faptul că nu trebuie să duci gunoiul de Revelion.

Obiceiuri și tradiții de Revelion, în România. Tot ce nu știai despre noaptea dintre ani
Pexels.com

Nu trebuie să scoți nimic din casă, nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el arunci şi norocul. Cei care aruncă lucruri în ajun vor avea casa goală tot anul. Gospodinele trebuie să știe că începând din ajun și până după Sfântul Ion nu trebuie spălate rufe. Daca în ajun speli rufe, îţi va merge rău tot anul. De altfel, nu este bine să speli rufe până la Bobotează, când se sfinţesc apele.

Este bine ca în noaptea de Revelion să nu folosești foarfecele, pentru că îţi vei tăia norocul. Este bine ca la miezul nopţii, să deschizi larg ferestrele şi uşile casei pentru a alunga ghinionul. În caz contrar, nu te vei bucura de prosperitate în anul următor. Dacă vrei să ai noroc, îmbracă-te în haine noi şi poartă ceva de culoare roşie.

Este bine ca în noaptea dintre ani să mănânci 12 boabe de strugure. Acestea reprezintă lunile anului și este bine să îți pui câte o dorință pentru fiecare lună. Se spune că dorințele puse în noaptea de Revelion, se îndeplinesc. Tradiția spune că este bine să mănânci pește în noaptea dintre ani pentru a te strecura printre probleme.