Cine a zis că meseria de însoțitor de zbor este una ușoară și plină de beneficii s-a înșelat.

Ca orice alt loc de muncă, uneori, a fi însoțitor de zbor devine riscant, iar cel mai concret exemplu este cel al stewardesei care a căzut liber de la 10 kilometri altitudine. Povestea ei a făcut înconjurul lumii și chiar și cei de la Cartea Recordurilor au vorbit despre asta.

„Nu trebuia să fie la muncă în ziua zborului fatal. O altă angajată cu numele Vesna trebuia să muncească. Însă, a fost o confuzie de nume”, a spus cei de la Cartea Recordurilor.

În urmă cu 50 de ani, o însoțitoare de zbor în vârstă de 23 de ani a căzut liber de la 10 kilometri altitudine și a supraviețuit, ceea ce i-a făcut pe cei de la Cartea Recordurilor să o numească „femeia care a supraviețuit de la cea mai mare altitudine, fără să aibă parașută. Vesna Vulovic a fost însoțitoare de zbor pe aeronava JAY Yugoslav Airlines, pe data de 26 ianuarie 1972. Din păcate, avionul s-a prăbușit deasupra Republicii Cehe, toată lumea de la bord a murit, cu excepția Vesnei.

O stewardesă a căzut de la o altitudine de 10 kilometri. Modul miraculos în care aceasta a scăpat cu viață
arhivă presă

Vesna a murit în 2016, la vârsta de 66 de ani

Craig Glenday, unul dintre editorii de la Cartea Recordurilor a declarat că: „Vesna Vulovic, pentru mine, este unul dintre cele mai incredibile povești de supraviețuire. Nu este vorba despre supraviețuirea impactului la prăbușire, ci și despre supraviețuirea traumei mentale, mai ales că știi că ți s-a întâmplat unul dintre cele mai rele lucruri care ți se puteau întâmpla.”

Se pare că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unei bombe care a fost la bord și care l-a făcut să se rupă în jumătate. Vesna a avut aproape toate oasele din corp rupte și a fost în comă trei zile, apoi a fost paralizată o bună perioadă de timp. Vesna a fost descoperită de un medic din Al Doilea Război Mondial care a auzit-o țipând sub dărâmăturile avionului.