Duminică, 3 decembrie, ora 18:30, Sala Palatului din București va găzdui o reprezentație excepțională a celui mai faimos spectacol de balet din toate timpurile, „Lacul Lebedelor”. Acest eveniment marchează prima prezentare a piesei pe scena Sălii Palatului, avându-i ca protagoniști pe primii balerini de talie mondială, Iana Salenko și Marian Walter, alături de Ansamblul Operei Naționale București​​.

Dansul Lebedelor: O Simfonie a Grației și Eleganței

Inspirată de folclorul rusesc și simbolizând ideea dragostei veșnice, povestea „Lacul Lebedelor” este o legendă despre prințese transformate în lebede, care pot fi salvate doar prin iubirea adevărată​​.

Acest spectacol este o producție a Musicals.ro în colaborare cu Asociația pentru Antreprenoriat Cultural​​. Prințesa transformată în lebădă, muzica inconfundabilă a lui Ceaikovski și dansul de excepție al artiștilor vor transforma această seară într-o experiență memorabilă. Nu ratați ocazia de a fi martorii acestei reprezentații istorice, care promite să fie un moment cultural de neuitat!

„Lacul Lebedelor”, o poveste atemporală despre puterea iubirii care învinge răul, are o istorie captivantă. Creat inițial în 1877 și repus pe scena Teatrului Mariinsky în 1895 cu o coregrafie revizuită de Marius Petipa și Lev Ivanov, acest balet a devenit un simbol al baletului clasic, cucerind publicul prin emoția și frumusețea sa​​.

Iana Salenko: O Stea a Baletului Mondial pe Scena din București

Iana Salenko este o balerină de renume internațional, cunoscută pentru talentul său artistic excepțional și pentru cariera sa impresionantă în lumea baletului. Născută la Kiev, Ucraina, Salenko și-a început cariera profesională de balerină la o vârstă fragedă. Ea a devenit solistă a Operei din Donetsk în anul 2000 și, doi ani mai târziu, la doar 19 ani, a fost promovată la rangul de prim-balerină la Opera Națională din Kiev.

Iana Salenko este cunoscută pentru interpretările sale în roluri principale din baletele clasice precum „Spărgătorul de nuci”, „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, precum și „Don Quijote” și „Baiadera” de Ludwig Minkus. A dansat în coregrafii semnate de creatori renumiți ca Vladimir Malakhov, Patrice Bart, Boris Eifman și George Balanchine.

În prezent, Iana Salenko este prim-balerină a Baletului de Stat din Berlin, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de balet din lume. A fost aplaudată minute în șir pentru interpretările sale și este recunoscută pentru abilitatea sa de a transmite emoții profunde prin dans