Unde este mai bine să păstrezi banii? Acasă sau la bancă?

Unde trebuie păstrat numerarul? Ce spun specialiștii în domeniu. Este mai bine să-i păstrăm acasă sau să-i punem în bancă? Care sunt avantajele și dezavantajele? Iată câteva răspunsuri.

Ar trebui să vă păstrați banii acasă sau să îi plasați într-o bancă?

Este un fapt că banii sunt meniți să fie cheltuiți. Dar această afirmație este departe de a fi împărtășită de toți oamenii. Unele persoane preferă să aibă rezerve financiare în caz de vremuri grele sau situații de criză.

În acest caz, deținerea de numerar poate fi problematică, mai ales în ceea ce privește locul în care ar trebui să fie păstrați. În timp ce unii preferă să îl ascundă discret acasă, alții se pot gândi să îi pună la  bancă. Într-o astfel de situație, care este cea mai bună soluție de luat în considerare?

Ce rost are să vă păstrați banii acasă?

Păstrarea banilor fără a-i cheltui a devenit o practică tot mai frecventă. În acest caz, unele persoane nu ezită să își facă economii în afara sistemului bancar. În acest fel, ei sunt asigurați că au la dispoziție numerar în mod continuu pentru a-și satisface toate nevoile zilnice, fie că este vorba de cumpărături sau de ieșiri în oraș. Acesta este un mod de a controla strâns bugetul și de a evita cumpărăturile impulsive.

Sursa: Social media

Un alt motiv pentru care oamenii își țin banii acasă este neîncrederea în sistemul bancar. Într-adevăr, a avea numerar poate fi util, mai ales atunci când băncile se află într-o criză financiară sau o prăbușire a pieței bursiere care ar putea duce în cele din urmă la închiderea lor.

Cu toate acestea, această practică nu este lipsită de riscuri, în special în cazul unei spargeri de locuințe. Într-adevăr, acesta este primul lucru pe care hoții îl caută atunci când pătrund într-o locuință.

Prin urmare, pentru a vă proteja banii în caz de furt, este recomandabil să instalați o alarmă în casă sau să investiți într-un sistem de supraveghere video și un seif.

Ce rost are să vă păstrați banii într-o bancă?

Siguranța și securitatea sunt motivele pentru care alte persoane preferă să își păstreze banii într-o bancă. Într-adevăr, prin plasarea acestuia într-un cont bancar, va fi protejat împotriva furtului, pierderii și chiar în cazul falimentului băncii.

În plus, depunerea banilor într-un cont curent cu dobândă vă va permite să primiți dobândă în funcție de suma de bani din cont și în anumite condiții. În fiecare an, titularul de cont va primi un rezumat al dobânzii acumulate.

Cu toate acestea, este de preferat să nu dețineți mai mult de 100 000 euro  într-un cont curent.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.