Căpușele sunt insecte foarte periculoase fiindcă pot cauza o mulțime de probleme de sănătate atât oamenilor, cât și animalelor. Trebuie să fim mereu cu ochii în patru dacă mergem la iarbă verde, iar în cazul în care ne-a mușcat, să fim cât mai vigilenți și să acționăm repede. Dacă îți dorești să te protejezi cât mai eficient, următoarea soluție este perfectă pentru tine. 

Căpușele se găsesc cel mai des în iarbă, tufișuri sau plante și pot ataca oricând o persoană sau un animal, fără să le simțim. Ele pot provoca infecții, iritații și pot ajunge până la boli mai periculoase precum paralizie, tularemia, boala Lyme sau febra căpușelor din Colorado.

Dacă nu se tratează la timp, mai multe funcții ale organismului riscă să fie afectate. Putem vorbi despre afecțiuni ale inimii, ale creierului, rinichi, ficat sau sistemul nervos. În cazuri extreme, se poate muri de la o simplă mușcătură de căpușă.

Pentru a scăpa de insecte, poți să apelezi la următoarea soluție care se prepară cu alimente pe care le găsești în casa oricui. Bicarbonatul se sodiu este aliatul cel mai important care luptă împotriva lor și te ajută să scapi de căpușe, atât pe tine, cât și pe animalul tău de companie.