Cu toții vrem să dormim noaptea fără să ne îngrijorăm de securitatea noastră sau de bunăstarea familiei noastre.

Dar, din păcate, există infractori care ne amenință siguranța și cei mai mulți dintre ei preferă să facă asta după apusul soarelui. În lumina unei noi tendințe de criminalitate, poliția a trimis un avertisment urgent cu privire la un pas necesar pe care trebuie să-l faceți pentru a vă păstra în siguranță și bunurile.

Să-ți păstrezi casa protejată nu este o sarcină ușoară

Încă un rapper a fost ucis la numai 23 de ani! Bărbatul a fost împușcat de polițiști Pixabay

Poliția emite în mod regulat avertismente cu privire la noile trucuri pe care hoții și alți infractori le folosesc pentru a intra în casa ta. Chiar dacă ai un sistem de securitate, ai putea cădea în dezavantaje simple. Câteva dintre cele mai recente scheme implică hoții care se deghizează. Te păcălesc îmbrăcând uniforme de combatere a dăunătorilor sau întrebându-se despre reparații la domiciliu sau probleme de apă. Odată ce ți-au câștigat un pic de încredere, suspecții vor intra în casa ta și vor fura bijuterii. Bani și alte obiecte de valoare.

Mașinile sunt, de asemenea, o țintă obișnuită pentru infractori și au început să pună pe parbriz tichete de parcare frauduloase. Și coduri QR înșelătorii pe parchimetre pentru a vă fura banii. Aceste infracțiuni au loc în mod normal în medii publice. Dar mașina dvs. nici măcar nu este în siguranță în afara propriei case, spune acum poliția.

Un model a apărut printre spargerile recente

Poliția din America a emis un avertisment locuitorilor după o serie de spargeri de mașini în ultimele săptămâni. Într-o alertă de prevenire a criminalității postată pe Facebook pe 21 septembrie, departamentul de poliție din East Hampton Town a declarat că întâmpină un alt șir de furturi de vehicule și furturi de la vehiculele parcate în aleile din partea de est.

Șirul de crime par să facă parte dintr-un efort organizat mai amplu. Iar acest tipar începe să se observe și în Europa.

Poliția spune că majoritatea furturilor au o asemănare crucială

Hoții fură portofele, cardurile de debit individuale, poșetele și iPhone-urile în întunericul nopții. Iar unii au fost chiar suficient de îndrăzneți pentru a fura vehicule întregi. Un Jeep Grand Cherokee din 2017 a fost luat de pe aleea unui rezident din Montauk. Care a fost identificat ulterior de poliție folosind un tracker al plăcuțelor de înmatriculare.

În mod esențial, se pare că infractorii vizează, în general, dar nu întotdeauna, vehiculele deblocate. Ca atare, poliția le-a cerut rezidenților să ia niște pași de bază pentru a ne ajuta să vă protejăm proprietatea.

„Vă rugăm să vă încuiați vehiculele, să scoateți cheile sau cheile. Și să luați orice obiect de valoare din vehicul, să vă încuiați casa și să fiți atenți la activități suspecte în timpul nopții”, se arată în postarea de pe Facebook a departamentului de poliție.