Este unul dintre cele mai practicate sporturi, mai ales pe timp de vară, însă multe persoane care nu știu să înoate se aventurează necunoscând riscurile și nici cum ar putea evita o posibilă tragedie

Înotul este un mod excelent de a-ți lucra întregul corp și sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, fără impactul puternic asupra oaselor și articulațiilor. Înotul este singurul sport care poate fi practicat de orice persoană si la orice vârsta, începând încă de la vârsta de 3 luni și până la adânci bătrâneți, inclusiv de femeile însărcinate. Cu toate astea, există câteva riscuri la care vă expuneți în momentul în care practicați acest sport. Iată cum vă puteți salva de la înec.

Pentru cei care nu știu să înoate, aici este secretul

Adrian Stanca, antrenor de înot, a postat în mediul online un filmuleț în care le explică pasionaților de înot cum să se salveze în cazul unui posibil înec. Acesta a dezvăluit că există doar trei metode eficiente care vă pot ajuta să scăpați de riscul unei tragedii. În același timp, antrenorul de înot a exemplificat cum trebuie să procedați într-o astfel de situație.

„Prima metodă este podul pe spate. Pur și simplu îmi dau drumul la fund și o să văd că, de fapt, nu mă duc la fund, ci rămân la suprafață. Însă, pentru asta trebuie să mă uit în tavan. Dacă stau pe spate, nu am cum să mă duc la fund și pot respira până vine salvamarul.

A doua variantă este din antebrațe, dacă dăm stânga, dreapta, nu pot să mă duc la fund. A treia variantă este din picioare, în cazul în care am mâinile ocupate. La fel ca cealaltă, după ce mă duc la fund, dau stânga, dreapta din picioare”, a relatat Adrian Stanca.

@adevarulabsolutoficial Ceva inedit. Cum sa te salvezi de la inec! #drowning #salvaredelainec #5pasidebine #misiuneatiktok ♬ sunet original – 𝕬𝖉𝖊𝖛ã𝖗𝖚𝖑 𝕬𝖇𝖘𝖔𝖑𝖚𝖙

Care sunt beneficiile înotului

Înotul este sportul cel mai eficient din punct de vedere al raportului dintre efortul depus și caloriile arse. Acesta ajută mult pentru sănătatea persoanelor cu probleme de circulație sau de coloană vertebrală.

Și femeilor însărcinate le este recomandat înotul, deoarece acest sport ajută la îndreptarea mușchilor abdominali și a umerilor, zone foarte solicitate ale trupului unei gravide. Mișcarea în apă poate reduce și durerile încheieturilor, presiunea ridicată a sângelui și disconfortul asociat cu sarcina.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii