Numeroase persoane întâmpină acest impediment atunci când au în plan să slăbească
Lupta cu kilogramele nu a fost niciodată ușoară pentru nimeni. În mod cert,nu se poate slăbi ușor mâncând orice, oricând. Totuși, în cazul unor persoane supraponderale, acest proces este unul foarte dificil, deseori imposibil. Una dintre explicații legată de imposibilitatea de a pierde în greutate are legătură cu nivelul cortizolului în organism.
Kilogramele nu se dau plecate dacă ai și aceste simptome
Cortizolul este hormonul care reglează nivelul stresului din organism. Ne place să credem sau nu, acesta este responsabil atunci când te confrunți cu kilogramele în plus. Îți poți da seama dacă ai această problemă de sănătate, acordând atenție și altor aspecte precum:
Se observă că te-ai îngrășat întâi la față și în zona abdomenului
Dacă atunci când acumulezi kilograme tendința este ca acestea să se depună în zona feței, a gușei și a abdomenului este un indiciu clar că ai probleme cu cortizolul.
Stări emoționale oscilatorii
Cu siguranța toată lumea experimentează această stare la un moment dat. Totuși cei care au probleme cu reglarea cortizolului, sunt deseori considerați „bipolari”. Tocmai pentru că își vor schimba starea de spirit foarte ușor, deseori din motive nesemnificative.
Mănânci puțin, dar nu slăbești
Numeroase persoane au această problemă. Deși mulți au tendința de a o asocia mai degrabă cu calcularea incorectă a caloriilor, aceasta este legata de nivelul de cortizol. Kilogramele în plus pare că nu dispar oricâte eforturi ai face de a slăbi. De cele mai multe ori, dintr-un cerc de prieteni, cei supraponderali sunt cei care mănâncă cel mai puțin. Cu toate acestea, procesul de slăbire este unul extrem de greu.
Îți este foame la scurt timp după ce ai mâncat
Printre nenumăratele aspecte negative ale imposibilității organismului de a regla acest hormon se numără și acest detaliu. Dacă nu ai sațietate și la scurt timp după ce ai mâncat îți este din nou foame, cu siguranță ai probleme cu cortizolul.