Numeroase persoane întâmpină acest impediment atunci când au în plan să slăbească

Lupta cu kilogramele nu a fost niciodată ușoară pentru nimeni. În mod cert,nu se poate slăbi ușor mâncând orice, oricând. Totuși, în cazul unor persoane supraponderale, acest proces este unul foarte dificil, deseori imposibil. Una dintre explicații legată de imposibilitatea de a pierde în greutate are legătură cu nivelul cortizolului în organism.

Kilogramele nu se dau plecate dacă ai și aceste simptome

Cortizolul este hormonul care reglează nivelul stresului din organism. Ne place să credem sau nu, acesta este responsabil atunci când te confrunți cu kilogramele în plus. Îți poți da seama dacă ai această problemă de sănătate, acordând atenție și altor aspecte precum:

Se observă că te-ai îngrășat întâi la față și în zona abdomenului

Dacă atunci când acumulezi kilograme tendința este ca acestea să se depună în zona feței, a gușei și a abdomenului este un indiciu clar că ai probleme cu cortizolul.

Stări emoționale oscilatorii

Cu siguranța toată lumea experimentează această stare la un moment dat. Totuși cei care au probleme cu reglarea cortizolului, sunt deseori considerați „bipolari”. Tocmai pentru că își vor schimba starea de spirit foarte ușor, deseori din motive nesemnificative.

Mănânci puțin, dar nu slăbești

Numeroase persoane au această problemă. Deși mulți au tendința de a o asocia mai degrabă cu calcularea incorectă a caloriilor, aceasta este legata de nivelul de cortizol. Kilogramele în plus pare că nu dispar oricâte eforturi ai face de a slăbi. De cele mai multe ori, dintr-un cerc de prieteni, cei supraponderali sunt cei care mănâncă cel mai puțin. Cu toate acestea, procesul de slăbire este unul extrem de greu.

Îți este foame la scurt timp după ce ai mâncat

Printre nenumăratele aspecte negative ale imposibilității organismului de a regla acest hormon se numără și acest detaliu. Dacă nu ai sațietate și la scurt timp după ce ai mâncat îți este din nou foame, cu siguranță ai probleme cu cortizolul.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.