Câinii sunt foarte pofticioși și toată lumea știe acest lucru. Ei știu de fiecare dată cum să-i convingă pe stăpânii lor să împartă mâncarea cu ei. Totuși, nu toate alimentele sunt sănătoase pentru ei. Multe dintre acestea le pot afecta grav sănătatea sau chiar moartea. Așadar, iată motivul pentru care nu trebui să-i dai deloc câinelui tău ciocolată. 

Toată lumea știe că patrupezii sunt foarte pofticioși. Aceștia reușesc mai de fiecare dată să-și facă stăpânul să împartă mâncarea cu el. Însă, mulți oameni nu se gândesc la cât de rău pot dăuna anumite alimente câinilor. Multe dintre ele pot provoca probleme grave de sănătate. Așadar, vă arătăm mai multe alimente pe care un câine nu ar trebui să le mănânce sub nicio formă.

social media

Motivul pentru care nu ai voie să-i dai câinelui tău ciocolată

Ciocolata este clasificată ca fiind unul dintre cele mai periculoase alimente pentru câini. Ciocolata este obținută din boabele de cacao, care sunt fermentate și apoi prăjite și măcinate. Așadar, ciocolata conține două ingrediente nocive pentru câini și anume, teobromina și cafeina.

Astfel, după ce un câine va consumă o cantitate decentă de ciocolată, corpul acestuia va începe să resimtă toxicitatea teobrominei și îi poate cauza probleme grave de sănătate. Simptomele cu care se pot confrunta câinii care consumă ciocolată sunt vărsături, hipertermie, tremurat și diaree.

Teobromina și cafeina trebuie evitate pe cât de mult posibil. Acestea vor afecta inima câinelui, nivelul de adrenalină din corpt, dar și musculatura. Iar în cazuri mai tragice decât atât, poate duce la comă sau chiar moarte. Clar nimeni nu își dorește așa ceva. Dacă patrupedul tău a mâncat ciocolată, atunci du-l de urgență la medicul veterinar!

Ce alimente trebuie evitate de câini

Pe lângă ciocolată, câinii se vor confrunta cu probleme de sănătate dacă vor mânca și struguri sau stafide. Acetea pot cauza probleme grave la nivelul rinichilor, iar dacă patrupezii consumă o cantitate destul de mică din aceste alimente, ei se pot îmbolnăvi.

Câinii trebuie să aibă o mâncare specială, plină de vitamine și nutrienți.