Nu ignora niciodată sunetul unui tunet

Copacii încep să se legene, cerul se întunecă și deodată îl auzi – sunetul îndepărtat al tunetului.

Acesta este indiciul tău că pericolul potențial este pe drum. De fapt, este probabil să fie foarte aproape de tine. Fulgerele pot trece prin instalații sanitare, așa că nu vă faceți duș sau spălați mâinile sau vasele în timpul unei furtuni.

Fulgerele pot trece prin instalații sanitare, așa că nu vă faceți duș sau spălați mâinile sau vasele în timpul unei furtuni.

Nu ignora acel sunet, pentru că acolo unde există tunete sunt fulgere. Iar fulgerul poate ucide sau mutila în moduri la care te-ai aștepta mai puțin. Asta include atunci când sunteți la duș, cadă sau chiar spălați vase.

Deoarece fulgerele pot trece prin instalații sanitare, cel mai bine este să evitați toată apa în timpul unei furtuni. Nu faceți duș, scăldat, spălați vase și nu vă spălați pe mâini.

Riscul

Sursa: Social media

„Riscul ca fulgerul să treacă prin instalații sanitare ar putea fi mai mic în cazul țevilor din plastic decât în ​​cazul țevilor metalice. Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați orice contact cu instalațiile sanitare și cu apa curentă în timpul unei furtuni cu fulgere pentru a reduce riscul de a fi lovit”, a adăugat CDC.

De asemenea, nu utilizați nimic conectat la o priză electrică. Cum ar fi computere sau alte echipamente electronice. Stai departe de telefoanele cu fir. Telefoanele mobile și telefoanele fără fir sunt sigure… dacă nu sunt conectate la o priză printr-un încărcător.

Mai fierbinte decât suprafața soarelui

Un tunet are loc atunci când lovește un fulger, încălzind aerul din jurul șurubului până la „până la 50.000 de grade Fahrenheit. De 5 ori mai fierbinte decât suprafața soarelui”, a spus Serviciul Național de Meteorologie. „Imediat după bliț, aerul se răcește și se contractă rapid. Această expansiune și contracție rapidă (creează) unda sonoră pe care o auzim ca un tunet.”

Fulgerul poate ucide în multe feluri. O lovitură directă este cel mai adesea fatală, a spus CDC, dar rănile precum traumatisme contondente, leziuni ale pielii și arsuri. Precum și leziuni ale creierului, mușchilor și ochilor pot apărea în urma atingerii unei mașini sau a unui obiect metalic lovit de fulger. De asemenea, curentul poate călători prin pământ, să sară de o persoană sau un obiect sau chiar să curgă din obiecte din apropierea pământului.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.