Îți poți petrece toată viața luptând împotriva celulitei fără a obține niciun rezultat. Ar putea fi din cauza geneticii, ceea ce înseamnă că nicio dietă sau exercițiu nu poate ajuta. Cu toate acestea, există câteva modalități de a minimiza celulita și de a face fesele să pară mai bine formate.

Noi am fost curioși despre ce au spus dermatologii și studiile despre cea mai populară procedură anticelulitică din jur. Astfel, am dori să vă împărtășim ceea ce am învățat.

1. Masaj profund

Este un masaj care folosește un dispozitiv special de vid și role. Dermatologii spun că poate ajuta circulația și poate îmbunătăți aspectul pielii. Singura problemă este că efectele nu durează.

Pentru a menține rezultate bune, trebuie să aveți sesiuni regulate de masaj profund, de exemplu o dată pe săptămână. Dar adevăratul dezavantaj al acestei proceduri este prețul ei. Este posibil să fie nevoie să strângi mulți bani pentru a avea astfel de sesiuni în fiecare săptămână.

Nu ești mulțumită cu aspectul pielii tale? Dermatologii împărtășesc sfaturi pentru a reduce celulita
Pinterest

2. Cremele

Nu există nicio dovadă științifică pentru care cremele anticelulitice sunt eficiente. Dar îți poate hidrata pielea, astfel încât să pară mai fermă. Fesele tale vor arăta mai bine, dar nu ar trebui să te bazezi pe ele pentru un rezultat uriaș.

Singurul lucru de care dermatologii sunt siguri este că nu oferă efecte de lungă durată. Terapia trebuie continuată. În cazul în care vă decideți să încercați creme, medicii sugerează să cumpărați o varietate ieftină și să-i acordați 8 săptămâni să lucreze.

Nu ești mulțumită cu aspectul pielii tale? Dermatologii împărtășesc sfaturi pentru a reduce celulita
Pinterest

3. Periajul corporal

Dermatologii spun că periajul uscat poate fi eficient, dar din nou, nu ar trebui să contați că vedeți rezultate uriașe. În plus, trebuie să efectuați această procedură pe o perioadă lungă de timp. Dar vestea bună este că o poți face și tu acasă. Periajul nu trebuie realizat dacă există o infecție activă a pielii. Altfel riscați să răspândiți germenii în jur.

Faceți această procedură nu mai mult de două ori pe săptămână. Dacă pielea ta este prea iritată, faceți o ședință de periaj mai rar sau renunță la ea. Puteți alege orice perie din materiale naturale.

Cum se face periajul uscat:

  • Periați-vă pielea folosind mișcări în sensul acelor de ceasornic.
  • Aplicați o presiune ușoară acolo unde pielea este subțire și periați mai tare peste pielea mai groasă.
  • După periajul uscat, faceți un duș rece.
  • Apoi aplicați puțin ulei pentru a o netezi.
Nu ești mulțumită cu aspectul pielii tale? Dermatologii împărtășesc sfaturi pentru a reduce celulita
Pinterest

4. Dispozitive bazate pe radiofrecventa

Cercetările au arătat că dispozitivele cu radiofrecvență sunt eficiente în reducerea celulitei. Într-un studiu, 16 persoane au fost testate. Au fost supuși acestui tratament de două ori pe săptămână pe parcursul a 6 săptămâni și a existat o scădere cu 71,87% a circumferinței coapsei și ameliorarea celulitei cu 25%.

Prin utilizarea energiei RF pentru a încălzi grăsimea, pielea se întărește și crește circulația sângelui, ceea ce, în timp, ajută la reducerea aspectului celulitei.