În ultimele săptămâni au existat câteva imagini ce au circulat în mediul online care ilustrau camioane pline cu busteni despre care se presupune că mergeau către export. Cum era de așteptat fotografiile au trezit o isterie în rândul oamenilor care au criticat dur în comentariile lor aceste ipoteze.

Ulterior, Ministrul Mediului a susținut că imaginile nu au legătură cu realitatea și au fost expuse pe internet strict pentru a manipula opinia publică. Mai mult, Ministrul Mediului a declarat că nu au mers către export în ultimul an bușteni.

Dincolo de speculații, pădurile noastre sunt impadurile prin intermediul unor proiecte și inițiative naționale care implică de cele mai multe ori și voluntari. Numai în lunile martie și aprilie, au fost plantați un număr de 260.000 de puieți în cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în România”.

Terenurile pregătite pentru împădurire sunt localizate în zone din judeţele: Argeş, Bacău, Buzău, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

în sesiunile de plantare au fost înrădăcinați puieţi de: stejar, gorun, frasin, cireş păsăresc, molid, pin silvestru, larice, fag, glădiţă, salcâm, precum şi mai multe specii arbustive.

Având în vedere contextul epidemiologic actual, implicarea voluntarilor în proedura de plantare din aceste luni a fost imposibilă.

„În această primăvară am avut certitudinea unor parteneriate puternice pentru că sprijinul oferit de sponsori este cu atât mai important cu cât el vine pe fondul unei perioade dificile din punct de vedere economic. Le mulţumim încă o dată că au ales să ne fie alături, pentru că noi să fim aproape, la rândul nostru, de comunităţile pe care le ajutăm”, sustineSimona Camburu, coordonatorul programului.