Cu siguranță toată lumea a auzit de stațiunea de pe litoral, Costinești. Este o stațiune care îți poate oferi de toate, de la parcuri de distracții, la relaxare pe plajă, loc de făcut cumpărături sau cluburi de noapte pentru tineri. 

În timpul sezonului estival, este una dintre cele mai aglomerate și frecventate stațiuni de la mare. Se găsesc locuri de cazare, cât și locuri de mâncat sau de ieșit pentru toate buzunarele, iar mulți preferă să meargă aici.

Stațiunea este una cu o istorie foarte vastă și nu multă lume o cunoaște. Totul a pornit de la un politician, pe nume  Emil Costinescu. De profesie era general de armată, dar a fost și om politic la sfârșitul secolului XIX. Acesta a cumpărat de la Vasile Kogălniceanu, fiul lui Mihail Kogălniceanu, o suprafață de teren care era aproape de țărmul Mării Negre. Cu ajutorul coloniștilor germani, în anul 1896, Emil Costinescu a înființat stațiunea ce îi poartă numele.

În 1940 coloniștii germani au părăsit această zonă și s-au întors în Germania, iar locul lor a fost luat de români, care veneau din Cadrilater. În prezent, Cadrilaterul este o parte importantă a Bulgariei.

Social Media

Din 1949 au început să apară primele tabere destinate pionierilor, iar stațiunea a început să înflorească. Peste zece ani, s-a deschis o tabără internațională pentru studenți. În perioada aceea, totul însemna doar corturi așezate de-a lungul falezei. Din străinătate au venit studenți cehi și polonezi, iar Costineștiul a devenit „Capitala vacanțelor estivale ale tineretului.”

Din 1960 s-a dezvoltat mult mai rapid

După 1960 s-a dorit dezvoltarea stațiunii fiindcă numărului de turiști devenea extrem de mare. În acest fel, s-au deschis cantine, Complexul Sanatorial începe să funcționeze, se construiesc noi spații de cazare, căsuțe de vacanță și camping pentru amplasarea corturilor.

Mai târziu se va deschide un teatru de vară, un club central și mai multe hoteluri importante, care să adăpostească mulțimea de turiști. La începutul anilor ’90, stațiunea găzduia peste 60.000 de tineri veniți de peste tot din lume.