Reclamă
Reclamă

Nava-şcoală „Mircea” va pleca miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanţa într-un marș internațional de instrucție în Marea Mediterană, urmând să parcurgă aproximativ 3.400 de mile marine în 40 de zile și să acosteze în cinci porturi. La bord se vor pregăti 86 de studenți de la Academia Navală și opt studenți străini.

„Nava-şcoală «Mircea» va pleca miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanţa, în marșul internațional de instrucție din acest an al studenților Academiei Navale «Mircea cel Bătrân». Pe parcursul celor peste 40 de zile de marș, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine și va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franţa), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia)”, au transmis reprezentanții Forţelor Navale Române.

La bordul navei simbol a Forțelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală, precum și opt studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia.

Reclamă

„Tinerii cadeţi se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală «Mircea cel Bătrân» și a instructorilor de la bordul navei. Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofițeri de Marină și inspectorii din structurile Poliției de Frontieră, nava-școală «Mircea» are și un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii, precum și Ambasador al României sustenabile”, a adăugat sursa citată.

Ceremonia de plecare a navei se va desfășura miercuri, începând cu ora 10.00. Velierul va reveni în portul militar Constanţa la începutul lunii august.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro