Nadia Comăneci este una dintre marile sportive ale României. Este cunoscută în toată lumea datorită performanțelor sale de neegalat. Ea a rămas în memoria colectivă ca fiind prima gimnastă care a obșinut nota 10 pe linie. Totul se întâmpla în anul 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal. Puțini sunt cei care știu totuși prețul premierei sale. Ce pensie primește îndrăgita sportivă pentru meritele sale?

Nadia Comăneci se numără printre cele mai bune gimnaste din România. Ea a rămas în mintea oamenilor drept sportiva care a reușit în anul 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, să primească 10 pe linie.

În palmares are medalii olimpice la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980, două titluri mondiale, nouă europene și alte medalii de bronz și argint.

De asemenea, s-a aflat și ce sumă primește îndrăgita gimnastă pentru meritele sale.

social media

Ce sumă primește Nadia Comăneci pentru meritele sale sportive

Nadia Comăneci este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite gimnaste de la noi din țară. Este recunoscută pentru faptul că a luat 10 pe linie la Jocurile Olimpice de la Montreal. Recent, s-a aflat și ce sumă primește aceasta pentru meritele sale sportive. Astfel, fosta sportivă care acum are 60 de ani, încasează lunar suma de 13.149 lei, echivalentul a 2.800 de dolari americani.

Povestea de viață a Nadiei Comăneci

Viața gimnastei în România a fost una destul de complicată și grea, cu toate că a cunoscut culmile succesului aici. Mai mult, ea a fost foarte atent privită de Securitate.

Fiind sătulă de acest sistem, sportiva a fugit cu o lună înainte de revoluția din 1989 în Statele Unite ale Americii. Acolo, Nadia l-a cunoscut pe Bart Conner.

„Regimul de la București vedea sportul ca un instrument puternic de propagandă. Nu e de mirare că s-a folosit copios de mare victorie a Nadiei Comăneci la Montreal. Nadia Comăneci a devenit peste noapte un simbol al regimului comunist condus de o mână de fier de dictatorul Ceaușescu.

Asta pentru că așa a vrut aparatul de propagandă. Nadia Comăneci era idolul României, o zeiță. Era și produsul perfect al sistemului. Medaliile, celebritatea ei extraordinară au făcut mai mult pentru propaganda lui Ceaușescu decât toate campaniile, interviurile și vizitele lui la un loc.

Popularitatea ei mondială a fost exploatată cinic de Ceaușescu&Co ca un vector de imagine – cel mai important pe care il avea la dispoziție”, scrie Stelian Tănase în cartea sa.