Strategiile de vânzare și de publicitate sunt adesea apanajul supermarketurilor. Într-adevăr, studiile de marketing sunt acum cunoscute și bine recunoscute în acest sector. Prin urmare, supermarketurile caută să genereze venituri și să vândă cât mai multe bunuri posibil.

Descoperiți trucurile ingenioase folosite de supermarketuri pentru a vă face să cheltuiți mai mult.

Sursa: Social media

Aranjarea produselor în supermarketuri

De cele mai multe ori, articolele de bază precum laptele,  ouăle  și pâinea sunt puse în locuri departe de intrarea în supermarket, astfel încât să petreci mai mult timp rătăcind pe celelalte culoare. Îți atrag atenția produsele de care nu ai neapărat nevoie. Cel mai bine este să stabilești un buget pe termen lung și să te ții de el cât de bine poți. Acest lucru vă va împiedica să faceți cumpărături compulsive.

Cărucioare mari în supermarketuri

În multe supermarketuri, cărucioarele au crescut în dimensiuni și acest lucru vă poate tenta să cumpărați mai mult decât v-ați dorit inițial. În schimb, dacă îți vezi coșul pe jumătate gol, vei crede că îți lipsește ceva. Pentru a evita acest lucru, nu luați un cărucior și puneți doar ceea ce puteți purta în mâini sau într-un coș mai mic.

Aspectul și afișarea produselor în supermarketuri

Produsele care se vând cel mai mult sunt de multe ori cele plasate la nivelul ochilor, așa că nu le ratați. Deci cele mai profitabile mărci sunt cele care sunt chiar în fața ta, va trebui să cobori sau să urci unul sau două etaje pentru a găsi mărci mai ieftine.

Un sfat: parcurgeți întregul culoar înainte de a cumpăra un produs, acest lucru vă va permite să comparați prețurile și să luați doar pe cel care se potrivește bugetului dvs.

Mirosuri proaspete în supermarketuri

Brutăria este adesea plasată chiar la intrarea în supermarket. Mirosurile de cornuri proaspăt scoase din cuptor și alte dulciuri îți vor face gură apă și te vor face să îți dorești să consumi produse tentante, aromate și dulci. Sfatul nostru este să nu mergeți la cumpărături pe stomacul gol pentru că vă va face să doriți să cumpărați totul!