Iată explicația pentru care trebuie să faci acest lucru.

Făina este un ingredient indispensabil în fiecare bucătărie. Dar nu este folosit doar pentru a face prăjituri și tot felul de dulciuri.

Îți place să prăjești ouă? Poate părea ciudat, dar un vârf de cuțit de făină în tigaia unsă cu ulei vă va scuti o problemă foarte comună. Află mai multe despre acest sfat de casă pe care îl vei adopta cu siguranță în viața ta de zi cu zi.

De ce să pui făină în tigaie înainte de a prăji ouă?

Atunci când prăjiți ouă sau orice alt aliment, vă confruntați adesea cu o problemă majoră: stropii de ulei. Nu numai că face mizerie, dar te poate și arde. Este atât de enervant încât chiar te îndepărtezi pentru a evita să fii stropit.
Cu acest mic truc, puteți găti fără să vă faceți griji. Adăugând puțină făină în tigaie, atunci când prăjiți un ou, acesta se va găti cum trebuie și nu veți fi victima uleiului. Și pe bună dreptate, se știe că făina absoarbe umiditatea!

Sursa: Social media

Procedura este simplă: se adaugă un vârf de cuțit de făină imediat ce uleiul se încălzește în tigaie. Apoi se amestecă cu grijă până când se descompune. După ce s-a dizolvat, puteți adăuga oul. Ideal ar fi ca oul să fie scos din frigider cu câteva minute înainte, pentru a-l menține la o temperatură moderată și a evita șocul termic în timpul gătitului.

Un alt sfat pentru a evita ca uleiul să se împrăștie în tigaie

Pentru a evita să te arzi, făina este un aliat excelent, dar nu este singurul. O altă alternativă poate fi la fel de eficientă: folosirea sării. Acest ingredient are, de asemenea, capacitatea de a absorbi umezeala și de a preveni ca uleiul să se împrăștie din tigaie.

Pur și simplu întindeți puțină sare pe suprafața cratiței înainte de a aprinde focul. Apoi se adaugă uleiul și se lasă să se încălzească. În cele din urmă, tot ce trebuie să faceți este să vă prăjiți mâncarea. Sarea vă va asigura că puteți găti fără a risca să vă stropiți.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.